A kivételesen élethű hangzású design hangszóró remekelt a termék tesztben. A VIFA 1933-as alapítású dán hangszóró fejlesztő vállalat, amely a Hi-Fi és High-End Audio ipar megbecsült komponens gyártója. Az évtizedek alatt felhalmozott, rendkívüli tudás és szakértelem a világ egyik vezető vállalatává tette a területén, de termékei a fogyasztókkal nem, csak a gyártókkal találkoztak. Így lehetséges, hogy sorban álltak nála a világ legismertebb hangfal gyártói fejlesztésekért, hogy azokból ünnepelt hangfalakat építsenek, azonban a VIFA márkanév nem lett a fogyasztók között ismert. Ezen változtattak mindössze 4 évvel ezelőtt, amikor is eldöntötték, hogy a modern zenehallgatási formáknak megfelelő termékek fejlesztésébe fognak. A hangszórók és a zene mobilitása olyan trend, amely jelentősen befolyásolja a HiFi ipar alakulását.

A ma legfontosabb zeneforrásaként használt okostelefonok Bluetooth, vagy WiFi kapcsolaton keresztüli elérése végtelenül egyszerű, ugyanakkor súlyosan hátrányos minőségi kompromisszumokat kényszerít a kényelmet kereső zenehallgatóra. Ezen kívánt változtatni a VIFA és olyan termékekkel a piacra lépni, amelyek a szabadalmaztatott technológiáik és különleges anyagok használatának kombinációjaként új szintre emeli a hangminőséget és a minimumra csökkenti a kompromisszumot a mobil zenehallgatásban. A Vifa Reykjavik segítségével stílusosan és lélegzetelállítóan tiszta hangzással élvezheti kedvenc zenéit bárhol és bármikor. Köszönhetően a prémium design-nak, a hosszú akkumulátor élettartamnak, a digitális hang processzálásnak és a csatornánkénti erősítésnek köszönhetően torzításmentes hangzásnak, a szakértők a legjobb Bluetooth hangszórók közé választották.

A Vifa portfóliója jelenleg 5 féle terméket kínál: A Vifa-Home rendszer modelljei a Stockholm 2.0 hangszóró és a Copenhagen 2.0, továbbá a három Bluetooth hangszóró Helsinki, Oslo  és Reykjavik. A dán audio gyártó legkisebb vezeték nélküli hangszórója az indulás után egy szoftverfrissítésnek köszönhetően érte el jelenlegi "bajnoki" teljesítményét. Az új hangolás több basszust biztosít, így már kifogástalan élményt biztosít, amit mindenkinek feltétel nélkül merünk ajánlani.

A Vifa Reykjavik a legjobb Bluetooth hangszóró.

A Vifa Reykjavik a legjobb Bluetooth hangszóró.

A Vifa Reykjavik hangja lenyűgözően élethű, teljes és torzításmentes. A gondtalan zene élvezetéhez  könnyű kezelhetőséget és hosszú élettartamot biztosít, a stílusos dizájn és a magas színvonalú kivitelezés révén pedig látványos benyomást kelt. A kicsi Bluetooth-hangszóró mindenhol nagyon megbízhatónak bizonyult, és mindenhol azonnal a figyelem középpontjába került. Az első pillantásra alá fogja becsülni - a teljesítmény nem látható azonnal a skandináv- hűvös formaburkolaton keresztül. A Vifa Reykjavik az egyik legjobb létező Bluetooth hangszóró, ami nem fog csalódást okozni. DESIGN & HANG A letisztult skandináv design 2 minimalista változatban jelenik meg - "halványszürke" és "láva fekete" - ami új szín dimenziókat nyit meg a Vifa termékpalettáján.

A halványszürke hangszórót tetőtől talpig diszkréten díszíti a dán Kvadrat textilborítás. A fekete verzióban finoman perforált, de erős, eloxált alumíniumot használtak. Kézben tartani a kis Reykjavikot  egyszerűen szerethető érzés. A készülék alján puha tapintású gumi bevonat biztosítja a szükséges tapadást. A minőségi megjelenést kiegészíti a diszkrét, valódi bőr hurok, amely ami így megkönnyíti a még szabadabb mozgást. A vezeték nélküli hangszóró hangzása otthon és az úton is kiállta a próbát. A hangzásával a Vifa modell azonnal a kedvencünk lett. A két 19 milliméteres textil dóm magassugárzó és a 70 milliméteres alumínium szendvics mélysugárzó középen helyezkedik el, ezek biztosítják az erőteljes, mégis torzításmentes hangzást.

Kvadrat textilborítás

Kvadrat textilborítás

Eloxált alumínium kivitelezés

Eloxált alumínium kivitelezés.

ELŐNYÖK Nemcsak a Reykjavik ereje nyújtja a WOW tényezőt, hanem a surround tulajdonságai is. Leginkább akkor mutatja meg valódi tudását, amikor egy ajtózárra vagy egy ablakfogóra akasztjuk. A klasszis teljesítményt az is igazolja,hogy a Reykjavik nagy mennyiségben megtartja a felvétel eredeti hangját. Természetesen a DSP szabályozza a basszust, így a durva közepek és magasságok néha nem mindenkinek egyértelműek. 80% -os hangerő alatt a Vifa a természetesen élethű hang tartományban képes maradni. Ha a jó nem elég, két Reykjavik sztereóba köthető a még jobb hangzás érdekében. A Vifa Reykjavik elvileg nagyon élethű és természetes. Ez különösen nagyszerű a hi-fi barátok számára, akik számára a  túlságosan kiugró, éles magashangok, vagy a túlzott, természetellenes mértékű basszusok zavaróak lehetnek. A telefon funkció csak feltételesen ajánlott, a beszélgetés, érthető és hallható, de a funkció nem összehasonlítható a ma piacon lévő fej,-vagy fülhallgató headset-ekkel. A hangszórót nem telefonálásra tervezték, jóllehet egy Skype konferenciától nem jön zavarba. Mindössze 600 grammjával a Vifa Reykjavik az egyik legkompaktabb Bluetooth hangszóró, így sehová sem kell a jó hangzás vagy a vonzó formatervezés nélkül menni.  

TECHNIKAI ADATOK  

 

reykjavik-drawing3

MÉRETEK

Magasság 65 mm / Átmérő 139 mm
icon-1000

SÚLY

0.6 kg
icon-0009

SZÍNEK

Halványszürke (KVADRAT Textil) Láva Fekete (Perforált eloxált Aluminum)
icon-0006

CSATLAKOZÁS

Bluetooth aptX AUX 3.5 mm mini‐jack audio bemenet USB-C töltő csatlakozó
icon-0002

AKKUMULÁTOR

Tölthető csúcsminőségű Líthium akkumulátor
icon-0004

ANYAGOK

Egyedi Kvadrat textil, eloxált alumínium.
icon-0005

HANGSZÓRÓK

Magassugárzók 2 X 19 mm átmérőjű textil dóm hangszóró, neodímium mágnessel Mélysugárzó 70 mm Vifa alu szendvics membrános meghajtó egység neodímium mágnessel
icon-0003

FREKVENCIA TARTOMÁNY

62 Hz – 20 kHz @ +/- 3 dB
icon-0008

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Bluetooth® AAC -vezeték nélküli technológia AUX 3,5 mm-es mini jack USB-C lejátszás Lítium-ion akkumulátor DSP, keresztváltó, optimalizált alacsony torzítás és nagy pontosság 3 csatornás digitális TI erősítő TWS LINK két hangsugárzó valódi sztereóba kapcsolhatóan Telefon kihangosító (zaj / visszhang kiküszöbölése)

icon-0007

DOBOZ TARTALMA

Vifa Reykjavik, utazótáska, USB-kábel, gyors útmutató, biztonsági utasítások és garancia.

ÁLLÓKÉPESSÉG ÉS TÖLTÉS - EGÉSZ NAPOS ZENEÉLVEZET!
 
A Vifa Reykjavik nemcsak jól szól, de az akkumulátor élettartama is lenyűgöző. 70 és 100 százalék közötti nagy hangerővel legalább 6 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Közepes hangerővel akár 10 óráig is bírja egyetlen feltöltéssel. A csomagolásban megtalálható saját tápegységgel az USB-C-ről az akkumulátor több, mint 2 óra alatt teljesen feltöltődik. Különböző külső adapterekkel könnyen tölthető. BLUETOOTH AAC KODEK, 3,5 mm-es és USB porttal.  A Vifa Reykjavik kategóriájában az AptX-hez hasonló kodekek nem olyan fontosak, de az Apple készülékekhez kötődő AAC támogatása még mindig "szívmelengető". Sőt!  Nem csak vezeték nélküli zenehallgatásra van lehetőség. A mobil hangszórók esetében a digitális kábelcsatlakozás újszerű megoldás. Egyes felvevő eszközök, mint amilyen például a Zoom H5 használják ezt a kapcsolatot. A Reykjavik USB-n keresztül a laptopra, a számítógépre vagy a MacBook-ra is csatlakoztatható. A rendszerek a készüléket hangszóróként ismerik fel és kezelik.

Bluetooth hangszóró Bluetooth hangszóró    

 

A KIRÁLY HALOTT - ÉLJEN AZ ÚJ KIRÁLY

A jelenleg legjobb mobil Bluetooth hangszóró a Vifa Reykjavik letaszítva a Bang & Olufsen Beoplay A1 modelljét. A letisztult design, az erőteljes, élethű hangzás és a hosszan tartó teljesítmény miatt a Vifa Reykjavik megérdemli az ajánlását, mint a legjobb Bluetooth hangszóró a kategóriában. PRÉMIUM HANGZÁS és PRÉMIUM MEGJELENÉS. Egy olyan hordozható hangszóró, amilyet csak akarsz. PRÉMIUM HANGZÁS és PRÉMIUM MEGJELENÉS.

Mobil Bluetooth hangszóró

A legnagyobb versenytársa, a Bang & Olufsen Beoplay A1-hez képest, a Vifa jobb hangzást, magasabb akkumulátor élettartamot és barátságosabb kezelhetőséget nyújt. A kültéri használat esetén, egy kicsit jobban kell vigyázni a Reykjavikra, mivel a készülék nem annyira strapabíró, ütésálló és "fröccsenő víz ellenálló" mint sok versenytárs. De ez nem jelenti azt, hogy kesztyűs kézzel kell megérinteni, a Reykjavik tartós, megbízható társ a mindennapokban. Stílusos, hordozható és erőteljes, élethű hangzással rendelkezik. HANGZÁSBAN, LÁTVÁNYBAN, ÉRZÉSBEN - EGYARÁNT ELSŐOSZTÁLYÚ. BRAVO!

Mobil Bluetooth hangszóró

Vifa Reykjavik - A legjobb mobil Bluetooth hangszóró.

Forrás: Mopolis https://www.mopolis.de/bluetooth-lautsprecher/vifa-reykjavik