Az Ultrasone P840 egy zártrendszerű, dinamikus fejhallgató. A készülék a Performance sorozat középső tagja, amely mérsékelt árával a legszélesebb vásárló réteget célozza meg, azokat akik minőségi terméket szeretnének kapni a pénzükért. A gyártó egy sokoldalú, széleskörűen felhasználható fejhallgatót készített.

A fejhallgatóhoz kaptunk egy Sirius aptX Bluetooth adaptert is, ami opcionális kiegészítőként is megvásárolható. Jó megoldás, hogy akárcsak a kábelek a Bluetooth adapter is leválasztható, így kedvünk szerint választhatunk, hogy vezetékkel, vagy Bluetooth-on keresztül kapcsolódunk a jelforrásra.  

Alkalmazott technológiák

A beépített dinamikus driver NdFeB (neodímium) mágnessel és 40 mm átmérőjű PET (Polyethylene terephthalate) membránnal készült. A dobozon a „focused bass” felirat látható. Ez igaz is. A hangja természetes, de mint ahogy a dobozon lévő felirat is mutatja, a mélytartomány kissé hangsúlyozott, ami jellemzően puha karaktert nyújt a hangzásnak. 

Ultrasone1-web.jpg

Az ábra jól érzékelteti az S-Logic technológia által, az akusztikus auránkban keletkező hangérzetet, és a
fülkagylónkba érkező, pontszerű hangérzékelés helyeit.

Az Ultrasone szabadalmaztatott technológiája az S-Logic® Plus, amit az “Edition” zászlóshajó termékcsaládja számára fejlesztett ki. Ezt kapta meg a Performance 840 is. A fülkagylókat akusztikusan újratervezték és tonális finom-hangolást kaptak, ennek eredménye egy semlegesebb és élénkebb hangzás. A decentralizált hangszóró elhelyezés következtében a térhatás természetes hatású.

Ultrasone2-web.jpg

A kép balról jobbra ábrázolja a hang útját a membrántól. A függőleges vonal maga a védő pajzs, ami árnyékolja az alacsonyfrekvenciás mágneses mezőt, így a fülünkbe már csak egy jelentősen csökkentett alacsonyfrekvenciás sugárzás jut el.

Az Ultrasone, a felhasználók hallás egészségének védelmében, a fejhallgatók által keltett alacsonyfrekvenciás mágneses mező árnyékolására - a szintén szabadalmaztatott - ULE (Ultra Low Emission) technológiáját alkalmazza. Ennek lényege, hogy egy speciális MU (nagyon magas permeabilitású nikkel-vas ötvözet) fémből készült védő pajzsot használ, ami árnyékolja az alacsonyfrekvenciás mágneses mezőt. Ez a hagyományos fejhallgatókhoz képest 98%-kal csökkenti a sugárzást. 

A teljes cikk itt olvasható!