Az ősz elején bemutatott, méltán népszerű SoundMAGIC E10 sorozat tovább finomított, E11-es családjának legújabb tagja az USB-C csatlakozóval szerelt E11D.

Megszületésének célja a minőségi zenei élmény eljuttatása a csak USB Type-C csatlakozóval szerelt eszközökhöz.

Az Apple eszközökről módszeresen eltűnő Jack csatlakozó divatot teremtett az Androidos eszközöknél is. Számos mobiltelefon vagy tablet érkezik Jack fejhallgató aljzat nélkül, egy egyszerű USB Type-C aljzattal szerelve. Az elgondolás nem hibás, számos előnye van a C típusú USB csatlakozásnak. Jobb töltés, nagyobb sebességű adatátvitel érhető el ezzel a csatlakozó típussal.

Az egységesítés szép példája ez, legyen olyan csatlakozónk, ami minden eszközön azonos, de a tartozékok között elvétve akad ilyen rendszerű fül-vagy fejhallgató. A meglévő Jack csatlakozós eszközök további használatához külön adapter szükséges, ami nemhogy egyszerűsíti az eszközök kapcsolatát, hanem plusz egy termék beiktatását igényli, mivel az USB Type-C aljzaton keresztül megjelenő jel digitális, igényli az analóg átalakítást a hagyományos fülhallgatók megszólaltatásához. 

Type-C jack átalakító kábel

Problémás, hogy a gyári tartozék fülhallgatók mellett a neves gyártók még ritkán dobnak piacra Type-C csatlakozóval szerelt modelleket.

Ezen a problémán segít a SoundMAGIC újdonsága az E11D fülhallgató USB Type-C csatlakozóval szerelve.

E11D Type-C fülhallgató

A fülhallgató a méltán népszerű és többszörös What Hi-Fi díjas SoundMAGIC E10 család továbbfejlesztett, E11-es sorozatára épül.

Az alap Az E11C Headset, 10mm-es dinamikus meghajtóval, alumínium kapszula házzal. Ezüstözött kábel és három gombos távvezérlő Headset funkcióval. A változás a csatlakozókat érinti. A 3,5mm-es Jack csatlakozó helyett egy 96kHz/24bit-es Digital-analóg átalakítóval szerelt USB Type-C csatlakozót kapott. Az USB aljzaton át érkező digitális jelet a csatlakozóba épített DAC dolgozza fel és alakítja át analóg jellé és így hajtva meg a fülhallgató kapszulákat. Mivel a telefon USB aljzatán csak digitálisan jelenik meg az információ, így a zenei megszólalás minősége a fülhallgatón múlik, ami a végeredményt tekintve kiváló minőségű. A beépített DAC 96kHz/24bit felbontással, 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvencia tartománnyal és 95 dB-es jel-zaj aránnyal rendelkezik, így hifi minőségben tudnak megszólalni kedvenc zenéink. A háromgombos, izzadság és cseppálló távirányítónak köszönhetően könnyen vezérelhetjük a hangerőt, a számok léptetését, indítását, megállítását. A beépített mikrofon telefonálás közben kiváló beszédérthetőséget biztosít.

háromgombos, izzadság és cseppálló fülhallgató távirányító

A csatlakozó kialakítása 90°-ban elfordított, így kényelmes használatot biztosít mindkét irányból történő csatlakoztatás esetén. Az erős, mechanikusan rögzített csatlakozók erős, strapabíró kialakítása hosszantartó használatot eredményez.

 A csatlakozó kialakítása 90°-ban elfordított, így kényelmes használatot biztosít mindkét irányból történő csatlakoztatás esetén.

A hangminőségre garancia az előd, E10 sorozat finomított, tovább javított kialakítása.

 Fülhallgató kapszula

  1. szilikon fülilleszték
  2. alumínium hangterelő fedél
  3. 10mm-es dinamikus meghajtó
  4. alumínium közgyűrű
  5. műanyag összekötő elem
  6. kábelcsatlakozó betét
  7. alumínium zárógyűrű
  8. alumínium dekorfedél

Az újra tervezett meghajtónak köszönhetően a megszólalás tovább finomodott, nőt a felbontás, a dinamika.

A fülhallgatóhoz a szokásos tartozékok kerültek, szilikon fülillesztékek (S/M/L) és kemény tárolótok.

A SoundMAGIC E11D fülhallgató az alábbi mobiltelefonokkal kompatibilis:

 A SoundMAGIC E11D fülhallgató az alábbi mobiltelefonokkal kompatibilis:

Teljes zene lejátszási és telefonálási funkciók (headset)

 

 

Teljes zenelejátszási funkciók headset funkciók nélkül

Teljes zenelejátszási funkciók headset funkciók nélkül