Az amerikai székhelyű MEE Audio 2005 óta foglalkozik fej és fülhallgatók fejlesztésével. Számos innovatív termékük egyike az EarBoost EB1 Bluetooth fülhallgató.

A Bluetooth vezetéknélküli kapcsolatot használó fülhallgató első ránézésre semmiben sem különbözik hasonló társainál.
6mm-es dinamikus meghajtót használva a Bluetooth v4.1 aptX kodeknek köszönhetően akár CD minőségben is hallgathatjuk kedvenc felvételeinket.
A Qualkomm aptX Low Latency (alacsony késleltetésű) megoldásának köszönhetően televízión vagy monitoron keresztül a Bluetooth kapcsolaton át nézett film hangjánál nincs csúszás a száj mozgása és a beszédhang között.
A beépített akkumulátor akár 6 órányi zenehallgatást és legfeljebb 7 óra beszélgetési időt biztosít, míg a töltés teljes időtartama körülbelül 2 óra. Készenléti állapotban a fejhallgató akár 180 óráig is üzemkész. Az 55 cm hosszú kábelnek mozgatható klipje van, és a jobb fülhallgató / fül közelében van egy 3 gombos távirányító mikro-USB porttal és mikrofonnal - lehetővé teszi, hogy mind a telefonhívásokat, mind a zenelejátszót kezelje anélkül, hogy az okostelefon a zsebéből eltávolítaná.

Amitől más az EB1, az az EarBoost technológia, amelynek a lényege a fejhallgató hangjának egyedi hangolása egy okostelefon alkalmazáson alapuló egyszerű hallásvizsgálat alapján. Igaz, hogy nem helyettesíti a szakképzett szakember szakmai diagnózisát, de nagyjából meghatározza, hogy mit nem hallunk.

Az ingyen letölthető alkalmazás elindításával elkészíthetjük saját hallásprofilunkat. Ehhez le kell futtatni az alkalmazás segítségével egy tesztet.

Az ingyen letölthető alkalmazás elindításával elkészíthetjük saját hallásprofilunkat. Ehhez le kell futtatni az alkalmazás segítségével egy tesztet.

A "teszt" gyors (néhány percig tart) és egyszerű: a z alkalmazás segítségével lépésről lépésre végig vezet bennünket a beállítás folyamatán. Különböző frekvenciájú mintákkal (64Hz / 250Hz / 1kHz / 4kHz / 12kHz) és dinamikával (70dB / 50dB / 40dB / 30dB / 10dB). Egy, két vagy három hangot hallunk, majd kiválaszthatjuk, hogy a hallott hangból melyiket hallottuk megfelelően. (•, • vagy •••), és ha nem hallunk semmit, akkor a „Nincs hang” lehetőséget választjuk.

A teszt a görbe grafikon megjelenítésével végződik (a hangfrekvenciától függően). Ezután az eredményt az MEE Audio által kifejlesztett algoritmus feldolgozza, és elmenti a "My EQ" előbeállításként. Bármikor meghallgathatja a különbségeket előtte és utána (az előnézet lehetővé teszi a zenei darab töredékének lejátszását).

Az alkalmazás nyilvánvalóan nem szükséges az EB1-en keresztüli zenehallgatáshoz vagy telefonhívások fogadásához. Az EarBoost alkalmazással történt finomhangolás után élénk, friss és energikus hangzást kapunk.

Tulajdonságok:

Kialakítás: hallójáratba illeszkedő

Átalakítók: dinamikus, 6 mm

Frekvencia átvitel: 20 Hz-20 kHz

Impedancia: 16 Ω

Érzékenység: 99 dB

Bluetooth: 4.1; A2DP, HSP, HFP, AVRCP profilok; SBC, AAC, aptX Low Latency

EarBoost alkalmazás (iOS és Android)

Üzemidő: legfeljebb 6 óra zenehallgatás, akár 7 óra beszélgetés (legfeljebb 180 óra készenléti idő, max. 2 órás töltés)

Hatótáv: akár 10 m

Tartozékok:

- Kemény hordtok
- Micro-USB töltőkábel,
- Három méretű szilikon fülilleszték (S, M, L),
- Fülkampók