Az amerikai székhelyű MEE Audio 2005 óta foglalkozik fej és fülhallgatók fejlesztésével. Számos innovatív termékük egyike az EarBoost EB1 Bluetooth fülhallgató.

A Bluetooth vezetéknélküli kapcsolatot használó fülhallgató első ránézésre semmiben sem különbözik hasonló társainál.
6mm-es dinamikus meghajtót használva a Bluetooth v4.1 aptX kodeknek köszönhetően akár CD minőségben is hallgathatjuk kedvenc felvételeinket.
A Qualkomm aptX Low Latency (alacsony késleltetésű) megoldásának köszönhetően televízión vagy monitoron keresztül a Bluetooth kapcsolaton át nézett film hangjánál nincs csúszás a száj mozgása és a beszédhang között.
A beépített akkumulátor akár 6 órányi zenehallgatást és legfeljebb 7 óra beszélgetési időt biztosít, míg a töltés teljes időtartama körülbelül 2 óra. Készenléti állapotban a fejhallgató akár 180 óráig is üzemkész. Az 55 cm hosszú kábelnek mozgatható klipje van, és a jobb fülhallgató / fül közelében van egy 3 gombos távirányító mikro-USB porttal és mikrofonnal - lehetővé teszi, hogy mind a telefonhívásokat, mind a zenelejátszót kezelje anélkül, hogy az okostelefont elő kellene vennie.

Amitől más az EB1, az az EarBoost technológia, amelynek a lényege a fejhallgató hangjának egyedi hangolása egy okostelefon alkalmazáson alapuló egyszerű hallásvizsgálat alapján. Igaz, hogy nem helyettesíti a szakember diagnózisát, de nagyjából meghatározza, hogy mit nem hallunk.


Az ingyen letölthető alkalmazás elindításával elkészíthetjük saját hallásprofilunkat. Ehhez le kell futtatni az alkalmazás segítségével egy tesztet.

A "teszt" gyors (néhány percig tart) és egyszerű: a z alkalmazás segítségével lépésről lépésre végig vezet bennünket a beállítás folyamatán. Különböző frekvenciájú mintákkal (64Hz / 250Hz / 1kHz / 4kHz / 12kHz) és dinamikával (70dB / 50dB / 40dB / 30dB / 10dB). Egy, két vagy három hangot hallunk, majd kiválaszthatjuk, hogy a hallott hangból melyiket hallottuk megfelelően. (•, • vagy •••), és ha nem hallunk semmit, akkor a „Nincs hang” lehetőséget választjuk.

A teszt a görbe grafikon megjelenítésével végződik (a hangfrekvenciától függően). Ezután az eredményt az MEE Audio által kifejlesztett algoritmus feldolgozza, és elmenti a "My EQ" előbeállításként. Bármikor meghallgathatja a különbségeket előtte és utána (az előnézet lehetővé teszi a zenei darab töredékének lejátszását).

Az alkalmazás nyilvánvalóan nem szükséges az EB1-en keresztüli zenehallgatáshoz vagy telefonhívások fogadásához. Az EarBoost alkalmazással történt finomhangolás után élénk, friss és energikus hangzást kapunk.

Tulajdonságok:

Kialakítás: hallójáratba illeszkedő

Átalakítók: dinamikus, 6 mm

Frekvencia átvitel: 20 Hz-20 kHz

Impedancia: 16 Ω

Érzékenység: 99 dB

Bluetooth: 4.1; A2DP, HSP, HFP, AVRCP profilok; SBC, AAC, aptX Low Latency

EarBoost alkalmazás (iOS és Android)

Üzemidő: legfeljebb 6 óra zenehallgatás, akár 7 óra beszélgetés (legfeljebb 180 óra készenléti idő, max. 2 órás töltés)

Hatótáv: akár 10 m

Tartozékok:

- Kemény hordtok
- Micro-USB töltőkábel,
- Három méretű szilikon fülilleszték (S, M, L),
- Fülkampók