A digitális korunk egyik nagy előnye, hogy bármit, bármikor elérhetünk okostelefonunkról. GSM kapcsolat, Wi-Fi, Bluetooth mind elősegíti kapcsolatunkat a világhálóval, online tárhelyekkel. A gond akkor adódik, ha valamilyen oknál fogva adatainkat kénytelenek vagyunk fizikálisan is tárolni. Filmek, zenék, fényképek tömege található meg egy-egy felhasználónál. Ezek rengeteg tárhelyet foglalnak, pláne a nagyfelbontású veszteségmentes zenék, a 4K képes telefonnal felvett videók, hatalmas felbontású fényképek.

Ilyenkor a régi idők embere először kiírta CD-re, majd DVD-re a menteni kívánt adatait. Mikor már ezek az adattárolási lehetőségek is kevesek lettek, jött a – nálunk soha el nem terjedt – Blu-Ray lemez, majd a külső HDD, mint nagy kapacitású tároló.

 HDD adattárolás

Ezeknek az eszközöknek a közös hátrányuk a számítógép szükségessége. Ugyan léteztek olyan külső hordozható HDD-k, amelyek memóriakártya olvasóval és akkumulátorral ellátva számítógép nélkül is képesek voltak lementeni a kártya tartalmát. Drágák, nehezek és nehézkes működésűek voltak.

A logikus megoldás a pendrive, mint mobil adattároló jelentette volna, de a tárkapacitás és az ár nem igazán segítette az elterjedését, mint archiválási célra alkalmas eszköz.

Az adatok kezelése, mozgatása, azonnali hozzáférése a mobiltelefonok rohamos elterjedésével vált aktuális igénnyé.

A Mili intelligens tárolói segítenek megoldani az adattárolási gondokat, mobil, elsősorban iOS rendszerű telefonoknál.

Sajátosságuk, hogy a telefonra letölthető applikáció segítségével menedzselhető az adatok mozgatása, valamint az applikációba integrált média lejátszó kiváló minőségben képes megszólaltatni kedvenc zenéinket, vagy lejátszani videóinkat.

Ezzel a módszerrel megkerülhető az iTunes kötöttség, szabadon mozgathatjuk kedvenc zenéinket, lejátszhatunk akár nagyfelbontású fájlokat, valamint gyorsan mozgathatunk adatokat különböző eszközök között kötöttségek nélkül. Az eszköz alkalmas a biztonsági mentések tárolására is. Az applikációból indított fényképező alkalmazás az elkészült fotót automatikusan az adattárolóra menti, így az utómunkákhoz nincs szükség a fájlok további mozgatására. Adataink biztonságáról az újlenyomatolvasóval vagy pin kóddal működő védelem gondoskodik.

Mili iDataCable Pro 3 az 1-ben intelligens kábel

Mili iDataCable Pro 3 az 1-ben intelligens kábel

Mili iDataCable Pro kábel érdekessége, hogy egyszerre adatkábel, külső memória és Powerbank töltőkábel.

Egyik végén normál 3.0-ás USB, másik végén Lightning csatlakozóval szerelt kábel alkalmas a számítógéppel történő összekapcsolásra, adatok nagy sebességű mozgatására. Számítógép hiányában a beépített kártyaolvasóba helyezett MicroSD kártyára van lehetőség adatokat mozgatni a telefonon. Végül töltőkábelkét használható PowerBank és a telefon között.

MiLi iData Pro univerzális külső memória

MiLi iData Pro univerzális külső memória 

 

A Mili iData Pro egy beépített memóriával rendelkező külső adattároló különböző, 16, 32, 64, 128, 256GB  tárkapacitással. Működési elve megegyezik az iDataCable működésével, minden szolgáltatás az applikációból menedzselhető.

Mili iData Air vezetékmentes adattároló

 Mili iData Air vezetékmentes adattároló

A Mili iData Air eszköz rendelkezik saját akkumulátorral és beépített Wi-Fi routerrel, így Wi-Fi Direct módban tud kapcsolódni a mobiltelefonhoz, privát hálózatot létrehozva. Az adatok mozgatása a Wi-Fi kapcsolat segítségével történik, ez nem azonos a Wi-Fi internet eléréssel.

 Lehetővé teszi legfeljebb 7 eszköz elérését egyszerre, tartalom megosztását egyszerre több iOS vagy Android eszközön.

Lehetővé teszi legfeljebb 7 eszköz elérését egyszerre, tartalom megosztását egyszerre több iOS vagy Android eszközön.

Mili iData Power Air Powerbank vezeték nélküli intelligens tárolóval

A Mili iData Power Air egyesíti egy nagy kapacitású PowerBank és egy iData Air adattároló tudását. 

A Mili iData Power Air egyesíti egy nagy kapacitású PowerBank és egy iData Air adattároló tudását.

Használata megegyezik az iData Air adattároló használatával, kiegészítve egy 10.000mAh-s külső akkumulátorral. Így az adataink biztonsága mellett feltölthetjük a telefonunkat.

A PowerBank 2 eszköz egyidejű töltését teszi lehetővé, az adattároló működik iOS valamint Android eszközön is. Támogatja az egyidejű kapcsolatot akár 8 eszközzel. Lehetővé teszi vezeték nélküli hozzáférést a Power iData Air-en tárolt adatokhoz. Az iData Power Air csatlakoztatása közben a telefon az internethez is csatlakozhat anélkül, hogy megszakítaná a telefon egyéb funkcióit.