Nem ma volt már, hogy a dán életérzés és stílus, a hygge betört a dizájnpiacra, de messze van még a leáldozása. A kezdeti hírek arról szóltak, mi is pontosan ez az irányzat, ma pedig már azt fejtegetik, hogy lehet annyira jelentős, hogy jelenleg is ennyien rajonganak érte.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Erenyi Balint

A zenehallgatás evolúciója

2020. 02. 04. 14:11


Több mint húsz év telt el azóta, mióta lehetővé vált egy dal letöltése az interneten keresztül. De ez nem mindig volt lehetséges. A fogyasztás módja ugyanúgy megváltozott, mint a műfajok és stílusok. 

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Erenyi Balint

2020 a Bluetooth éve?

2020. 01. 09. 10:31


Húsz évvel ezelőtt a Bluetooth ® megreformálta a személyi zenehallgatást és létrehozta a vezeték nélküli audiopiacot. Ma a The Bluetooth Special Interest Group (SIG) bejelentette az LE Audio, a Bluetooth audio következő generációjának közelgő kiadását. 

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


München mellett jött létre tökéletességet nyughatatlanul kereső német alapító jóvoltából a valós sztereó hangzást és térhatást fejhallgatókon keresztül elérhetővé tenni szándékozó ULTRASONE márka. Immáron több mint 25 éve állítanak elő nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel kiváló minőségű fejhallgatókat a Starnbergi-tó mellett Bajorországban. Törekvéseiket siker és elismerés koronázza. Az évek során megváltoztatták a felhasználók véleményét a fejhallgatóról. Funkcionális tárgyból műalkotás és munkaeszköz lett. 2019-es tavaszi újdonságai tökéletesen jellemzik az Ultrasone minőségre való maximális törekvését:

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


HWA a Hi-Res Wireless Audio-t jelenti és a Huawei és a Savitech 2018. március 27-én kelt bejelentésén alapul.

Az LHDC™ elnevezésű kodek új minőségi szintet jelent a Bluetooth alapú audio jelátvitelben.

Az LHDC™ alacsony késleltetésű és nagy felbontású audiokodeket jelent. Összehasonlítva a Bluetooth SBC hangformátummal, az LHDC™ több mint háromszorosa a továbbított adatoknak. Az LHDC™ realisztikus és nagyfelbontású vezeték nélküli hangot biztosít. A vezeték nélküli és a vezetékes hangeszközök között nem lesz több hangminőségbeli különbség, ígéri a fejlesztő.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


Az újonnan bevezetett Lotoo lejátszó tervezésekor a Beijing Yingfumeidi Electronic Technology Co., Ltd megváltoztatta az eddigi koncepcióját, és érintőkijelzős panellel látta el a PAW Gold sorozat legújabb tagját, a PAW Gold Touch DAP lejátszót. A külső módosítások mellett jelentősen áttervezték a belső tartalmat, így a legújabb technológiai megoldásokkal telezsúfolt magas minőségű kompromisszum mentes készülék született.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in DAP Hírek & Ajánlatok By Barillo István


Az RHA CL750 In-Ear fülhallgató és a Lotoo legkisebb, DSD-képes lejátszója most egy csomagban! A lenyűgöző hangélmény és komfortos viselet egy igazán jó ár-érték arányú párosa tökéletes mindazoknak, akik szeretik a különleges műszaki megoldásokat és nem kötnek kompromisszumot a hangminőség terén.Tovább olvasom...
Címkék:


Manapság a zenehallgatási szokások gyökeres megváltozásával megváltozott a használt eszközök, kiegészítők kínálata is.

A mobiltelefon, mint zenei forrás szükségessé tette a technológiából adódó lehetőségek maximális kihasználását.

Így lett egyre népszerűbb a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatot használó aktív fülhallgatók piaca.

Egy-két különleges eszköztől eltekintve (pl.: ProStereo H2) eléggé korlátozott a Bluetooth átvitelnek köszönhetően a hangminőség. A mobiltelefonok nagy részében mai napig alapértelmezett Bluetooth profil az SBC kódolás, ami az MP3-hoz optimalizált minőségben közvetíti a zenei információt.

Ez gyökeresen megváltozott az Android 8.0 Oreo frissítéssel, ahol a fejlesztői beállításokban már magunk határozhatjuk meg, hogy melyik kodek működjön.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Ajánló Hírek & Ajánlatok By Barillo István


PAW Pico CPU-ja az Analog Devices ADI Blackfin 706, ami majdnem ugyanaz, mint ami a klasszis Lotoo PAW Gold-ban található. Bár nem Burr Brown, sok szempontból megegyezik a DAC chip is. Ugyanazt a gyártót, a Texas Instruments-et választotta a tervező és annak TI TLV320-as sorozatát, így akár PCM192kHz / DSD5.6MHz (PCM konverzió) felbontásra képes. A hangerőszabályzó gomb alumíniumból készült, és ugyanezt a potenciométert használják más, magas hanghűségű eszközökben is, ahol fontos a megbízhatóság és a tartósság, mivel 100 000-szeres forgatási élettartammal büszkélkedhet.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


A speciális műanyagból készült ház alakja a klasszikus fülmonitorok formavilágát idézi, kialakítása segít a mechanikus izolációban. Tökéletes anatómiai illeszkedésének köszönhetően képes a külső zajok nagy százalékát kizárni, ami a műanyag ház könnyű súlyának köszönhetően hosszú hallgatás során sem kellemetlen.

A fülkagylóba simuló kialakítás és a fül körüli kábelelvezetés ideális fülhallgatóvá teszi az AF100W-t bukósisak vagy sapka alatti viseletre.

A belső kialakítás is különleges, a professzionális hangzásért egy egyedi tervezésű, egy egykamrás, két membrános Microdriver meghajtó felel. Igaz a frekvencia átvitele 20Hz-től 20kHz-ig terjed, de a dinamika, a részletes megszólalás és az ábrázolt színpadkép a professzionális fülhallgatók világát idézik.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Fülhallgató Hírek & Ajánlatok By Barillo István