Az Ultrasone által tervezett és Magyarországon gyártott új Volcano fejhallgató-erősítő folytatja a márka hagyományait, kiváló hangminőségű referencia minőségű termékekre törekszik, amelyek szintén tökéletesen illeszkednek az Ultrasone Edition 15 referencia fejhallgatókhoz. Minden a Volcano kézműves módszerrel készült, tömör fém házzal és előlappal, valódi fa oldallemezekkel.

Részletgazdagság, háromdimenziósság, mélység és szinte sztoikus nyugalom, még nagy dinamikai csúcsok mellett is - hagyományosan ezek az erények, amelyeket az Ultrasone a vállalat új csúcskategóriás erősítőjét jellemezte. Ahogy az Ultrasone kifejti, ez volt a kiindulópont a Vulcano-projekthez, amelynek célja "túlásoktól mentes zeneiséggel és teljesen fáradtságmentes hallgatási élménnyel jeleskedni". A gondosan megtervezett csöves áramkörök gondos kialakítása és kézzel, egyedileg válogatott elektroncsövek és túlméretezett torroid transzformátorok kombinácoójának köszönhetően a Volcano a hangminőség és a teljesítmény tökéletes kombinációját nyújtja.

 


"Tapasztalt fejlesztők tudják, hogy a jelút minden felesleges alkatrésze negatívan befolyásolja a hangminőséget. A megalkuvás nélküli hangtechnikát ezért a feltétlenül szükségesre kell korlátozni" - állítja a vállalat. Az Ultrasone Volcano fejhallgató-erősítője következetesen megvalósítja ezt a koncepciót - ahol minden egyes alkatrész kiváló minőségű hangzásra van optimalizálva, és még a mellékelt csúcskategóriás tápkábel sem kivétel. A hátsó panelen található egy sztereó bemenet, amely kiegyensúlyozatlan RCA-val és kiegyensúlyozott XLR aljzatokkal van felszerelve, míg az előlap a főkapcsolóra, a nagy hangerő-szabályozóra és a fejhallgató kimenetére korlátozódik. A fejhallgató kimenete kiegyensúlyozatlan 1/4 "jack, de kiegyensúlyozott Pentaconn és XLR csatlakozók is rendelkezésre állnak. És minden fejhallgató kimenet párhuzamosan használható.Az Ultrasone Volcano fejhallgató-erősítő bármilyen típusú fejhallgatót képes támogatni 32 - 600 Ohm kimeneti impedanciával, és azt is úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a referencia Edition 15-ös fejhallgatókhoz és nem csak a hangzás szempontjából. Az Ultrasone referencia-fejhallgatóihoz hasonlóan a Volcano fenntartható, helyi beszállítók kiválasztott anyagait használja, a legmagasabb szintű kivitelezéssel. A fejhallgató-erősítőt még egy fadobozban is szállítják, amely megfelel az oldalpanelekhez használt fa fajtájával.

"Ez az erősítő mindent tartalmaz, ami megkülönböztette az Ultrasone-t az elmúlt 30 évben. A Gut Raucherbergben található gyárunk, nem messze a Starnberg-tótól, termékeinek maximális élettartamára összpontosít, és még a vásárlás után is javíthatóvá teszi”. Az Ultrasone hangsúlyozza ezt a minőséget, hosszú távú garanciákkal az összes gyártott termékre "- mondja Michael Willberg, az Ultrasone AG vezérigazgatója. 

A Volcano-val azonban a bajor gyártó még tovább ment, és életre szóló garanciát vállal a fejhallgató-erősítőre. Nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Volcano csak megrendelésre épül, és az árak 19 000,00 eurónál kezdődnek (kb. 20 000 USD).