A bajor székhelyű Ultrasone fejhallgató gyártó a prémium és professzionális célú fejhallgatói mellett készít pár érdekes modellt a mindennapok emberének is.

Ultrasone logo

Nem kell feltétlen hangtechnikával foglalkozó szakembernek vagy audiofil gyűjtőnek lennünk, hogy megtapasztalhassuk az Ultrasone hangzást.

Az utazás vagy irodai környezetben történő zenehallgatáshoz kifejlesztett és méltán népszerű Ultrasone Go vezetékes fejhallgató korszerűsített, vezeték mentessé tett verziója az Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató kedvező árával és a márkára jellemző hangzásvilágával máris számos rajongót szerzett magának.

A könnyű, fülre illeszkedő kialakításával tökéletes fejhallgató mindazoknak, akik sokat utaznak, irodai környezetben szeretnek zenét hallgatni vagy preferálják a könnyű viseletet a kiváló hangzás megtartásával.

A konzervatív formavilág tudatos, nem egy divatcikk benyomását kelti. Ami szembetűnő az a minőségi anyagok használata, valamint a tartós mechanikai szerkezet.

Aki ismeri az előd, Ultrasone Go kialakítását, a tartókengyelek ezüst színétől eltekintve szinte ugyanazt a fejhallgatót látja. A Go Bluetooth fekete kengyeleket és vezérlő gombokat kapott a fejlesztés során és persze egy aptX képes Bluetooth modult. Maradt viszont a 40mm-es PET dinamikus meghajtó és az Ultrasone saját fejlesztésű S-Logic Basic technológiája.

Az S-Logic technológia lényege, hogy a dinamikus meghajtók nem közvetlenül a hallójáratba sugározzák a hanghullámokat, hanem megdöntve, a külső fül irányába. Az így visszaverődő hanghullámok valós térérzetet eredményeznek, megszűnik a sokakat zavaró fejben megszólaló fejhallgatóhang. Ez a technológia azt sugallja, hogy sokkal magabiztosabb hallgatási élményt nyújt, mint a fejhallgatók, amelyek kompromisszumosan szólalnak meg.

 Az Ultrasone S-Logic térhangzás működési elve

Az Ultrasone S-Logic működési elve.

Az így kapott hangzás a természetes, otthoni zenei hangzást idézi, mintha külső hangsugárzókat hallgatnánk. Valamint az így kapott hangzás lehetővé teszi a biztonságosabb hallgatást, mivel 40 százalékkal (3-4 dB) csökkenti a hanghordozó hangnyomásszintjét a dobhártyán. Ez csökkentheti a halláskárosodás kockázatát.

Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató Bluetooth aptX vezetékmentes kapcsolattal.

Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató Bluetooth aptX vezetékmentes kapcsolattal.

A Bluetooth 4.1 verziójú, aptX képes vevőegység a beépített akkumulátornak köszönhetően impozáns, 21 - 23 órás zenehallgatási időt biztosít.

Kézbe véve a fejhallgatót érződik a masszív kialakítás és a prémium, gumiszerű bevonat.
Bekapcsolás után a párosítás a zenelejátszóval/mobiltelefonnal pillanatok alatt végbe megy, a kapcsolat stabil, interferenciáktól mentes.

A hangminőség a nagyobb típusokat idézi, nem a mai populáris zenei stílusokra hangolt a karakterisztika. A jellemzően neutrális megszólalás szükségessé teszi a minőségi lejátszók és még inkább a minőségi zenei anyag meglétét. Ekkor érzi igazán elemében magát, újra csak azt hangsúlyozza, hogy nem divattermékkel van dolgunk.

A gyártó a fejhallgatót inkább a stílus-tudatos klasszikus hallgatók számára ajánlja, ez érződik a hangzásán is. Bluetooth képes, nagyfelbontású, veszteségmentes lejátszókkal (Lotoo PAW 5000 MK II.) életre kel, részletező, nyílt megszólalás jellemzi.
A beépített mikrofonnak köszönhetően teljes értékű headset-ként is használható, a tiszta, erőteljes középtartománynak köszönhetően a beszédérthetőség kifejezetten valósághű.

A formán kívül az elődtől örökölt még egy funkciót, lemerült akkumulátor esetén hagyományos, vezetékes fejhallgatóként használható tovább. (természetesen a kábel tartozék).

 Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató tartozékok

Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató tartozékok

Az Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató egy igazán szerethető hangú, prémium megépítésű termék. Hangzása természetes, semleges, igényli a minőségi kiszolgálást.

Az Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató egy igazán szerethető hangú, prémium megépítésű termék

Használatával ízelítőt kapunk a német precizitásból és a prémium hangzásból.

Ultrasone Go aptX bluetooth fejhallgató