Az Audio & Vision Online weboldal tesztelte a SoundMAGIC E11D fülhallgatót, a rangos 4,5 csillagos értékelés kiemelte a fülhallgató precíz és részletező megszólalását és kiváló ár-érték arányát. 

A fülhallgató a méltán népszerű  What Hi-Fi díjas SoundMAGIC E11 család továbbfejlesztett változata.

Az alap Az E11C Headset, 10mm-es dinamikus meghajtóval, alumínium kapszula házzal. Ezüstözött kábel és három gombos távvezérlő Headset funkcióval. A változás a csatlakozókat érinti. A 3,5mm-es Jack csatlakozó helyett egy 96kHz/24bit-es Digital-analóg átalakítóval szerelt USB Type-C csatlakozót kapott.

Az USB aljzaton át érkező digitális jelet a csatlakozóba épített DAC dolgozza fel és alakítja át analóg jellé és így hajtva meg a fülhallgató kapszulákat. Mivel a telefon USB aljzatán csak digitálisan jelenik meg az információ, így a zenei megszólalás minősége a fülhallgatón múlik, ami a végeredményt tekintve kiváló minőségű. A beépített DAC 96kHz/24bit felbontással, 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvencia tartománnyal és 95 dB-es jel-zaj aránnyal rendelkezik, így hifi minőségben tudnak megszólalni kedvenc zenéink. A háromgombos, izzadság és cseppálló távirányítónak köszönhetően könnyen vezérelhetjük a hangerőt, a számok léptetését, indítását, megállítását. A beépített mikrofon telefonálás közben kiváló beszédérthetőséget biztosít.

csatlakozó kialakítása 90°-ban elfordított, így kényelmes használatot biztosít mindkét irányból történő csatlakoztatás esetén. Az erős, mechanikusan rögzített csatlakozók erős, strapabíró kialakítása hosszantartó használatot eredményez.

Az újra tervezett meghajtónak köszönhetően a megszólalás tovább finomodott, nőt a felbontás, a dinamika.

A fülhallgatóhoz a szokásos tartozékok kerültek, szilikon fülillesztékek (S/M/L) és kemény tárolótok.

A teljes teszt anyaga elolvasható az alábbi linken: itt