A 2005-ben alapított SoundMAGIC által gyártott számos fülhallgató nyerte el a vásárlók tetszését, köszönhetően a kiváló hangzásnak és megépítési minőségnek. Szép lassan beépült a köztudatba, mint megbízható, jó hangú fülhallgató márka. A szaksajtóban megjelent tesztek is alátámasztották ezt a tényt, így például a máig legsikeresebb E10-es sorozat kategóriájában hatszor nyerte el a What Hi-Fi magazin öt csillagát, mint legjobb fülhallgató.

A méltán sikeres E10 sorozat népszerűségének a titka, hogy sikerült széles vásárlói réteget megszólítani kellemes, sokak által szerethető hangzással, valamint univerzális típusvariációkkal úgymint vezetékes, vezetékes - headset-es, Bluetooth-os verziókkal.

A vásárlók a számos megjelenő méltató cikk és teszt hatására szinte csak erre az egy modellcsaládra koncentráltak, így az E sorozat nagyobb típusú fülhallgatói háttérbe szorultak.

Így járt a méltánytalanul mellőzött SoundMAGIC E80-as hallójárati fülhallgató, ami a gyártó csúcs terméke.

 SoundMAGIC E80 hallójárati fülhallgató

SoundMAGIC E80 hallójárati fülhallgató

A csúcsmodell kialakítása szakít az E10-es színes, figyelem felkeltő dizájnjával, konzervatívabb, viszont minőségi hatást keltő megjelenésével hangsúlyozza a ranglétrán betöltött pozícióját.

A kialakítás átgondolt tervezési filozófia eredménye. A hengeres, hordó forma kapszula minőségi alumíniumból CNC megmunkálással készül, feladata a fülbe helyezve kiváló izoláció biztosítása. A kapszula végeken kialakított kábel csatlakozás sajátossága, hogy ezzel az elrendezéssel lehetőség van mind hagyományos, mind pedig fül mögötti kábel elvezetésre.

 A könnyű, mégis szilárd kapszulák belsejében egy teljesen áttervezett 10mm-es dinamikus meghajtó dolgozik.

 

  • A könnyű, mégis szilárd kapszulák belsejében egy teljesen áttervezett 10mm-es dinamikus meghajtó dolgozik.
  • A meghajtótekercsek Japán gyártmányúak, speciálisan az E80-hoz tervezve, nagytisztaságú réz huzalból gyártva.
  • A tekercsek impedanciája 64 Ω, így elsősorban külön erősítővel vagy nagyfelbontású hordozható lejátszóval képes igazán magas teljesítményt nyújtani.
  • A bejáratási idő kb 80 – 100 óra, ezután nyújtja a fülhallgató a valós karakterét.
  • A kábelezés a SoundMAGIC saját, Twisted Core kábele, amely kiváló vezetőképességű és szilárdságú kábel 3,5mm-es, 60°-ban tört Jack csatlakozóval.

 SoundMAGIC E80 Twisted Core kábel + 60° Jack csatlakozó

SoundMAGIC E80 Twisted Core kábel + 60° Jack csatlakozó

Az E80 hangminősége tiszta és koncentrált. Az E10 család populáris hangolásával ellentétben itt a megszólalás részletező, levegős, széles színpadképpel és nem túlzott, de megfelelő dinamikával és mélytartománnyal. A hangolásnál fokozott figyelmet fordítottak a középtartomány precíz megjelenítésére.

A fülhallgató erőssége nagyfelbontású zenei anyaggal, veszteségmentes lejátszóval hajtva mutatkozik meg. Apró részletek, jól elkülönülő hangszerek, háromdimenziós színpadkép jellemzi a megszólalást. Akusztikus, hangszeres zene, jazz, énekcentrikus művek megszólaltatásánál van igazán elemében. A japán gyártmányú membrán hozadéka a japán mentalitású hangolás, nem ad hozzá a zenéhez, csak megmutatja a zenei anyagban rejlő információkat.

 A japán gyártmányú membrán hozadéka a japán mentalitású hangolás, nem ad hozzá a zenéhez, csak megmutatja a zenei anyagban rejlő információkat.

Mobiltelefonos környezetben a kisebb dinamika és felbontás miatt nem tudja igazán kifutni magát, a mélytartomány visszaesése nem a fülhallgató hiánya, igényli a minőségi lejátszót.

A tartozékok a SoundMAGIC-től megszokottak, minőségi kemény hordtok, szilikon illesztékek, csipesz valamint Comply fülilleszték.

 Dícséretes a gyártó részéről a Comply memóriahabos fülillesztékek biztosítása

Dícséretes a gyártó részéről a Comply memóriahabos fülillesztékek biztosítása. Az illesztékek a Comply 400-as méretsorozatából az Isolation, azaz zenehallgatáshoz kialakított típus. Használatával jelentősen növelhető a külső zaj izolációja, nő a viselési komfort, valamint jelentős a zenére gyakorolt hatása.

Végeredményben a SoundMAGIC E80 egy kiváló hallójárati fülhallgató mindazoknak, akik kicsit túlléptek a mobiltelefonos zenehallgatáson és igénylik a minőségi megszólalást.

A termékoldalon több technikai részletet találsz.