A Mee Audio kínálatában szereplő termékek között markánsan jelen van a televízió hallgatáshoz fejlesztett speciális fej és fülhallgatók, valamint jeltovábbítók.

Az igény a környezet zavarása nélkül élvezhető televízióadás vagy mozifilm nézésre régi keletű. Először a vezetékes megoldás, mint elérhető egyetlen lehetőség jelentette a megoldást. A gyakran akár 5 méteres vezetékkel ellátott fejhallgatók használata, tárolása eléggé kényelmetlen volt. Ennek hatására kezdődött meg a vezeték nélküli technológiák fejlesztése.

Az első vezeték nélküli megoldások az infravörös technológiát használták a jelátvitelre. Hátránya, hogy szükséges volt az adó és a vevő közötti akadálymentes ráláthatóság a folyamatos jelátvitel biztosításához.
A technológia előnye, hogy szinte zajmentes, valamint a frekvencia szennyezésre érzéketlen megoldás.
Hátránya a nem mindig biztosítható folyamatos adatkapcsolat és a rövid akkumulátor üzemidő.

Az okostelevíziók rohamos fejlődésével elérhetővé vált a Bluetooth technológiát használó eszközök új generációja.

A Bluetooth technológia szinte minden eddigi hibára megoldást jelent.
Zajmentes jelátvitel, hosszú üzemidő, több eszköz egyidejű használata, akár HD minőségű hang.

Egyetlen jellegzetes hiba a jel késleltetésből adódó hang-kép szinkron csúszása. 
Sok modellnél tapasztalható a képen látható színész szájmozgása és a hallott hangja közötti csúszás (elmászott a hang). Ezt a hibát képes kiküszöbölni az aptX Low Latency (alacsony késleltetésű) technológia.

Az aptX Low Latency-ről

A Qualcomm® aptX ™ alacsony késleltetésű technológia biztosítja, hogy a Bluetooth® vezeték nélküli eszköz képes legyen hangot szinkronizálni a vizuális médiával. Csökkenti a késleltetést és javítja a hangátvitel végpontok közötti sebességét, ami kiváló minőségű, szinkronizált felhasználói élményt eredményez.

Az alacsony rendszer késleltetés optimális felhasználói élményt nyújt a játékhoz, filmnézéshez, és az interaktív felhasználói felület alkalmazásokhoz.

A bithibás rugalmasságot úgy tervezték, hogy segítse a hangminőség fenntartását a kihívást jelentő RF környezetekben. A hangminőséget nem veszélyeztető bithibák átengedésével fenntartja a nagy sebességű adatfeldolgozást és a csúszásmentes hangzást. Adatsebesség: 276kBit / s & 420kBit / s lehet.

Támogatja a Qualcomm TrueWireless ™ sztereó és dual-mono Qualcomm TrueWireless Stereo módokat.

Hogyan teljesít a Mee Audio T1H1 csomag teszt környezetben? Itt elolvashatod az AV-Online kimerítő tesztjéről készült cikket.

Link: http://bit.do/eXKtU