Tavaszi újdonságaink között kiemelkedő minőséget képvisel a MEE Audio Pinnacle sorozatú fülhallgatói.

A 2005 óta tevékenykedő gyártó elkötelezett híve a kiváló minőségű hangzás és tartós, minőségi alkatrészekből épített fülhallgatóknak.

A kínálatuk zászlóshajója a Pinnacle sorozat. A Pinnacle P1 és a Pinnacle P2 számos egyedi tulajdonságával és audiofil hangjával emelkedik az átlag fülhallgatók fölé.

A Pinnacle sorozat jellegzetessége, az innovatív, ergonómikus kialakítás, amelynek köszönhetően a fülhallgató kétféleképpen viselhető. A kapszulákon nem található oldaljelölés, így a kábel jelölése a mérvadó. Viselhető hagyományos, alsó kábeles megoldással, de a kapszulákat felcserélve fül körüli kábelelrendezéssel is viselhető.

Dícséretes dolog mindkét modellnél a Comply memóriahabos fülilleszték megléte, igaz a P1-hez három (S, M, L), míg a P2-höz egy pár (M) van csomagolva a T-200-as illesztékekből

Pinnacle P1 technológia és audiofil hangzás

A Mee Audio Pinnacle P1 fülhallgató speciális akusztikai megoldásokkal és MMCX cserélhető kábellel a gyártó csúcsmodellje. A kétéves tervezés, tesztelés eredménye a kifinomult dizájn és a mesteri hangzás. A megfelelő, nagy tisztaságú és részletező hangzás eléréséhez a P1 modellnél nagy impedanciájú dinamikus meghajtót és szabadalmaztatott akusztikus diffúzort használnak.

A 10mm-es meghajtók tekercselése réz bevonatú alumínium, így a kis súlynak köszönhetően csökken a mozgó tömeg, nő a mozgási sebesség és a magas frekvenciájú teljesítmény.

A P1 szabadalmaztatott akusztikus diffúzora kihasználja a magas frekvenciájú hanghullámok irányított jellegét, és koherens, sima megszólalásra kényszeríti a kiválasztott frekvenciákat. Ez hatékonyan javítja a P1 részletgazdagságát és nagyfrekvenciás kiterjesztését anélkül, hogy keményebbé tenné, ami energikusabb és valósághűbb hangzást eredményez a részletesebb felbontás és a térbeli jelenlét kezelésével.

A tesztelők véleménye alapján történt hangolás célja a gazdag és zenei megszólalás elérése volt úgy, hogy megőrizze annak eredeti vonásait és hallhatóvá tegye a legfinomabb részleteket is. A precíz mélytartomány gyors, pontos, de nem tolakodó, így nem nyomja el a hangspektrum többi részét. Az így kapott eredmény egy széles, finom térbeli ábrázolás arányos hangszerhangokkal és valós mélységérzettel.

A kiváló hangminőség eléréséhez a gyártó kifejezetten felhívja a figyelmet a tömörített vagy túlzott dinamikával rendelkező felvételek által okozott minőségromlásra.

A kapszulák anyaga a világon elsőként, kézzel polírozott Die-Cast technológiával készült cinkötvözetből készül. Az anyagválasztásnak köszönhetően az alumíniumnál lényegesen szilárdabb és az ütéseknek jobban ellenálló, de az acélnál lényegesen könnyebb kapszula jött létre. A hosszú élettartam érdekében a kábelek csereélhető, MMXC csatlakozós megoldásúak.

Más gyártókhoz hasonlóan a MEE Audio is felismerte a kábelek hangzásra gyakorolt hatását, így a Pinnacle P1 kábelezése csúcsminőségű, 99,99%-os tiszta réz felületi ezüstözéssel. A kábelzaj kiküszöbölése érdekében a kábel fonott, megerősített „L” alakú csatlakozóval.

Gondolván a mobiltelefonon zenét hallgatókra, a gyártó plusz egy mikrofonos távvezérlővel szerelt kábelt mellékelt a csomagba. 

A minőségi MMCX csatlakozó előnye a rugalmas kábelválasztás saját ízlés szerint, vagy akár vezetékmentessé is tehető a Pinnacle P1 a MEE Audio BTX1 Bluetooth adaptere segítségével.


Pinnacle P2 kompromisszum mentes hang és kedvező ár

A Pinnacle sorozat másik tagja a P2 fülhallgató. Formatervében hasonlít a P1 fülhallgatóhoz, de számos részletben eltér attól. A P2 anyaga zongoralakk bevonatú ABS műanyag, MMCX csatlakozós fonott kábellel. 

A szintén 10mm-es dinamikus meghajtó a P1-nél alkalmazott technológiát használja, így maradt a rézbevonatú alumínium tekercselés, a könnyű kialakítás.
Amiben viszont jelentősen eltér, az az akusztikus diffúzor hiánya. A P1-el ellentétben - ami képes akár felsőkategóriás nagyfelbontású lejátszók társaságában is tökéletesen együttműködni - addig a P2 inkább a mobiltelefonos zenehallgatók igényei szerint lett kialakítva. Így a hangzás kicsit mélyszegényebb, de így is megőrizte a részletező felbontást, a kiváló térábrázolást. A Pinnacle P2-nél csak egy kábelt találunk, igaz mikrofonos távirányítóval szerelt fonott kialakítással.

A kábel kiváló minőségű in-line mikrofont és távvezérlőt tartalmaz, amely lehetővé teszi a telefonhívások és a zene lejátszás zökkenőmentes vezérlését kompatibilis telefonokkal és táblagépekkel.

Az MMCX csatlakozónak köszönhetően a Pinnacle P2 is használható a BTX1-es Bluetooth adapterrel.