Az elmúlt húsz évre visszagondolva, a fából készült fülhallgatók nagyon nagy százaléka csak a katalógusok oldalain tűnt fel hazánkban. Jellemzően a csúcs fejhallgatóként szerepelt a kiadványokban. Ilyen volt a legendás SONY MDR-R10 fejhallgató hokkaidoi cseresznyefa házzal, vagy a mai napig gyártásban lévő Ultrasone Edition 5 prémium fejhallgató tölgyfából készült panelekkel.

 Ultrasone Edition 5 fejhallgató

Ultrasone Edition 5 fejhallgató

Napjainkban is feltűnik a neves gyártók kínálatában egy-egy fából készült modell, az Audio-Technica több típust is folyamatosan tart a kínálatában, vagy a Grado is előszeretettel használja a prémium modelleknél a fa készülékházat.

A Brainwavz kínálatában most megjelent HM100 Studio Monitor fejhallgató időtálló, elegáns megjelenéssel és stúdió minőségű hangzással kecsegtet.

Brainwavz HM100 

A Brainwavz korábbi, nagy népszerűségnek örvendő HM5-ös fejhallgatójának újra gondolt változata egy kicsit fogyasztóbarátabb, elegánsabb kivitelben, de hasonlóan analitikus és részletgazdag hangzással próbál új rajongókat szerezni.

A cseresznyefából készült fedelek, a bőr fejpánt és fülpárnák mind a prémium érzést erősítik.

 Brainwavz HM100 Hi-Res fejhallgató

Az 52mm-es dinamikus, 64Ω impedanciával rendelkező meghajtók élethűen tolmácsolják a zenét asztali vagy mobil nagyfelbontású lejátszóról meghajtva.

 52mm-es dinamikus meghajtó

A 10Hz-től 40kHz-ig terjedő frekvenciatartomány elegendő a Hi-Res Audio anyagok pontos megszólaltatására. Határozott mélytartomány és rendkívül tiszta magas hangok megszólaltatására képes, ami mellé nagyszerű térábrázolással is rendelkezik.

A masszív, alumínium fejpánt és villák megfelelő stabilitást biztosítanak, a precíz mechanika segítségével a fejhallgató könnyen személyre szabható, így az hosszabb távon is komfortos marad. Használaton kívül, vagy utazás során a fejhallgató a mellékelt táskában elhelyezve óvható meg a sérülésektől.

A masszív, alumínium fejpánt és villák megfelelő stabilitást biztosítanak

Az eszköz mellé leválasztható kábelek járnak, amelyek 3,5 mm-es aranyozott csatlakozóban végződnek.

Aranyozott csatlakozók