Ha még nem csatlakozott a vezeték nélküli fejhallgatókat használók egyre népesebb táborába, sok kérdés merülhet fel a még ismeretlen termékek használatával kapcsolatban.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Tanácsok By Barillo István


 

München mellett jött létre tökéletességet nyughatatlanul kereső német alapító jóvoltából a valós sztereó hangzást és térhatást fejhallgatókon keresztül elérhetővé tenni szándékozó ULTRASONE márka. Immáron több mint 25 éve állítanak elő nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel kiváló minőségű fejhallgatókat a Starnbergi-tó mellett Bajorországban. Törekvéseiket siker és elismerés koronázza. Az évek során megváltoztatták a felhasználók véleményét a fejhallgatóról. Funkcionális tárgyból műalkotás és munkaeszköz lett. 2019-es tavaszi újdonságai tökéletesen jellemzik az Ultrasone minőségre való maximális törekvését:

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


 

MEE Audio olyan szenvedélyes hangzás-rajongók csapata, akik a zenét legjobb minőségében szeretik élvezni. Szenvedélyüket innovatív, különleges minőségű audio készülékekkel terjesztik, hogy a zene inspirálhasson mindenkit, ahogyan őket is. Ahol mások egy fül-, vagy fejhallgatót látnak, ott ők az utolsó lépést a zene megtapasztalásának lehetőségében olyan minőségben, mint amilyennek azt szánták. Ezért finomítják megszállottan egy termék minden részletét, hogyan nézzenek ki, milyen kényelmes legyen, miként szóljon, azért, hogy a lehető legjobb zenehallgatási élményt nyújtsa.

A kínálatukban szereplő termékek között markánsan jelen van a televízió hallgatáshoz fejlesztett speciális fej és fülhallgatók, valamint jeltovábbítók.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Ajánló By Barillo István


Az Ultrasone 2018 szeptemberében hozta nyilvánosságra az újonnan megjelenő Pro 1480i fejhallgatót. Ez az első nyitott, Pro sorozatú fejhallgató mastering és kontroll feladatokra.

Az Ultrasone fejlődését nyomon követőknek ismerős a forma. A 2015-ös HFi-2400-as fejhallgató vázát kapta, csak a borítólemezeket cserélték ki. Maradt a turbinalapát szerű kagyló kialakítás, a robosztus, minőségi megépítés és az egyoldalas cserélhető kábel.

Tovább olvasom...
Jegyzetek | Posted in Fejhallgató By Barillo István


Az elmúlt húsz évre visszagondolva, a fából készült fülhallgatók nagyon nagy százaléka csak a katalógusok oldalain tűnt fel hazánkban. Jellemzően a csúcs fejhallgatóként szerepelt a kiadványokban. Ilyen volt a legendás SONY MDR-R10 fejhallgató hokkaidoi cseresznyefa házzal, vagy a mai napig gyártásban lévő Ultrasone Edition 5 prémium fejhallgató tölgyfából készült panelekkel.

Napjainkban is feltűnik a neves gyártók kínálatában egy-egy fából készült modell, az Audio-Technica több típust is folyamatosan tart a kínálatában, vagy a Grado is előszeretettel használja a prémium modelleknél a fa készülékházat.

A Brainwavz kínálatában most megjelent HM100 Studio Monitor fejhallgató időtálló, elegáns megjelenéssel és stúdió minőségű hangzással kecsegtet.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló Fejhallgató By Barillo István


A zenehallgatás - mint annyi minden- korunkban gyökeres változáson megy keresztül. Sok zenerajongó számára tökéletes partner kedvenc felvételei meghallgatásához a mobiltelefon. Az újabb és újabb modellek egyre komolyabb belső tartalommal és egyre komolyabb szolgáltatási minőséggel jelennek meg. Lassan a zene gyűjtése, rendszerezése, esetleg válogatások készítése szép lassan a feledésbe merül. Az online streaming zeneszolgáltatók kínálatában akár 40-50 millió lemez elérhető egy CD lemez áráért – havi előfizetéssel Hi-Fi minőségben.

Igaz, a szolgáltatók által biztosított minőség széles palettán mozog, ugyanúgy, ahány telefon, annyi minőség. A mobiltelefon és a hozzá adott gyári fülhallgató tökéletes a mindennapos, általában MP3 minőségű zenék hallgatására. (Meglepő, de a legnépszerűbb zeneforrás a YouTube videómegosztó csatorna a maga egyszerű MPEG4 audio minőségével)

Mi történik, ha ennél jobb hangminőséget szeretnénk?

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló Fejhallgató erősítő By Barillo István


A digitális fejlődés eredményeként a Bluetooth alapú zenehallgatás alapértelmezett audio tömörítési kodekje az SBC-lett. Az SBC támogatja a mono és sztereó streameket, bizonyos mintavételi frekvenciák akár 48 kHz-ig. A kodeknek nincs bitráta-korlátozása, bár a gyártók általában 342 kbit / s maximális bitsebességet használnak mono és 345 kbit / s sztereó streamek esetén. Ez körülbelül egyharmadát jelenti a szabványos CD audio minőségéneknagyjából a jó minőségű MP3 felvételnek felel meg.

Tovább olvasom...

Ha kevés a memória

2018. 12. 10. 21:05


A Mili intelligens tárolói segítenek megoldani az adattárolási gondokat, mobil, elsősorban iOS rendszerű telefonoknál.

Sajátosságuk, hogy a telefonra letölthető applikáció segítségével menedzselhető az adatok mozgatása, valamint az applikációba integrált média lejátszó kiváló minőségben képes megszólaltatni kedvenc zenéinket, vagy lejátszani videóinkat.

Ezzel a módszerrel megkerülhető az iTunes kötöttség, szabadon mozgathatjuk kedvenc zenéinket, lejátszhatunk akár nagyfelbontású fájlokat, valamint gyorsan mozgathatunk adatokat különböző eszközök között kötöttségek nélkül. Az eszköz alkalmas a biztonsági mentések tárolására is. Az applikációból indított fényképező alkalmazás az elkészült fotót automatikusan az adattárolóra menti, így az utómunkákhoz nincs szükség a fájlok további mozgatására. Adataink biztonságáról az újlenyomatolvasóval vagy pin kóddal működő védelem gondoskodik.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló By Barillo István

Töltsünk vezeték nélkül!

2018. 12. 07. 1:47


A vezeték nélküli töltés, mint a mobil eszközök feltöltésének legkényelmesebb módja egyelőre sokak számára még misztikus dolognak tűnik.

Pedig aA Qi vezeték nélküli töltés rezonáns induktív kapcsolást használ az adó (a töltőállomás) és a fogadó (a mobil eszköz) között. A Qi vezeték nélküli töltés rezonáns induktív kapcsolást használ az adó (a töltőállomás) és a fogadó (a mobil eszköz) között.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló By Barillo István


Mi a fülhallgató kábel?

A fülhallgató kábel a fülhallgatók és a források közötti elektromos kapcsolatok megkönnyítésére használt vezeték. Mint a többi elektromos kábelnél, a fülhallgató kábelt is három kulcsfontosságú elektromos tulajdonság jellemzi: ellenállás, kapacitás és induktivitás. A kábelnek ideális esetben alacsony ellenállásúnak kell lenni, hogy minimálisra csökkentse a teljesítményveszteséget az átvitel során.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Fejhallgató Fülhallgató By Barillo István

1 - 10 termék, Összesen:59

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6