May the MUZIX be with you...

Muzix Blog

A zene szeretete kitágítja a világot!

 • Awei A920BL Vezeték nélküli bluetooth fülhallgató

  Az A920BL-t elsősorban sportra ajánlja a gyártó, ettől függetlenül inkább a hagyományos használatban fogja megállni a helyét.

  Az Awei márkanévről valószínűleg nem sokan hallottak még, pedig remek ár/érték arányú fülhallgatóikkal már többször fel próbálták hívni magukra a figyelmet. A cég természetesen nem összekeverendő a mobilos fronton értelmezhetetlen, egyébként aránylag ismert AKAI-val, csak a hangzás hasonló. Az Awei hangkeltőivel jellemzően kínai webáruházakban lehetett találkozni a közelmúltban, nemrég azonban megindult a hazai forgalmazás is, ehhez pedig társult a hazai kipróbálhatóság és garancia, illetve a villámgyors elérhetőség, ami jó eséllyel teszi ismertebbé ezeket a termékeket. Itt van máris az egyik legsikeresebb fülhallgatójuk, az A920BL nevű sport in-ear, ami Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonhoz, négyórás üzemidőt ígér és 10 000 forint alatt megvásárolható.

  Megvannak a kötelező tartozékok: microUSB kábel és gumiharangok
  Megvannak a kötelező tartozékok: microUSB kábel és gumiharangok [+]

  A tartozékok egy sárga színű dobozban ücsörögnek, a három pár illesztéken és a töltéshez használható microUSB-kábelen kívül magyar nyelvű használati utasítást is kapunk. Ránézésre egyébként egyáltalán nem tűnik túl sportos darabnak, teljesen hétköznapi, fül alatt elvezetett kialakítása nem feltétlenül illik össze a folyamatos mozgással, izolációja átlag feletti, és IP-szabvánnyal nem rendelkezik, tehát érdemes vele kerülni a nedvességet. Az elméletet nem mellesleg igazolja a gyakorlat is, amennyire stabilan ül a fülben egy tömegközlekedési eszközön, annyira gyakran fogjuk igazíthatni, ha kocogni vagy biciklizni megyünk benne.

  Egyszerű a kialakítás, aktív mozgás közben hajlamos kiesni a fülből
  Egyszerű a kialakítás, mozgás közben hajlamos kiesni a fülből [+]

  A gyári gumiharangok kényelmesek, de a felhozatal lehetne bőségesebb, szerencsére a vetőcsövére gond nélkül fel lehet tenni a külön megvásárolható illesztékek jelentős részét, így legalább utólag pótolhatjuk a hiányosságot. Ami azonban kimondottan zavaró, az a driver flex jelenség, hiába vannak a házon nyomáskiegyenlítő rések, a behelyezéskor jellemző „pattogás" sajnos gyakran előfordul, amiből gyorsan kiderül, hogy dinamikus meghajtójú eszközről beszélünk, egész konkrétan 9 milliméteres átmérőjű hangkeltő került bele.

  A microUSB-csatlakozóhoz lehet viszonyítani: nyilván a benne lévő komponensek miatt sikerült ilyen nagyra a távirányító
  A microUSB-csatlakozóhoz lehet viszonyítani: nyilván a benne lévő komponensek miatt sikerült ilyen nagyra a távirányító [+]

  A távirányító ormótlanul nagy. Nyilvánvalóan megvan az oka, hiszen ebbe került a kommunikációs egység, az akkumulátor, a töltőcsatlakozó és az erősítő is, ettől függetlenül nem tűnik túl elegáns megoldásnak. Szokásos, három gombos kezelőrendszerről beszélünk, az alsó és felső gombokkal állíthatjuk a hangerőt és léptethetjük a zenét, a középsővel pedig ki- és bekapcsolhatjuk a kütyüt, megállíthatjuk a lejátszást és kezelhetjük a bejövő hívást. Headsetként használva egyébként kimondottan jó az összkép, aktív, cVc (Clear Voice Capture) fantázianevű zajkioltással dolgozik a benne lévő Qualcomm CSR8635, szimpla mikrofonos, de a lehetőségekhez képest hatékony megoldás, egyedül az erős szél tudja jobban megzavarni. Az AptX-képesség kimaradt, viszont a Bluetooth 4.1 és a HD voice megvan, és egyszerre akár két forráshoz is tud kapcsolódni.

   

  Mágnesesen összekapcsolódnak a felek, akár nyakban is hordhatjuk
  Mágnesesen összekapcsolódnak a felek, akár nyakban is hordhatjuk [+]

  Ötletes megoldás, hogy a bal és a jobb oldal mágnesesen összekapcsolódik, nyakban hordva ez kimondottan hasznos extra. Végére hagytuk az egyik legfontosabb kérdést, a zenehallgatás minőségét. AptX-támogatás sajnos nincs, ne számítsunk váratlanul komoly dinamikára, a legtöbb apró részletet maximum képzeletben tehetjük hozzá az összképhez, ettől függetlenül abszolút hallgatható szinten van, megtolja a basszusokat, de ad teret a közepeknek is, a magasakkal viszont visszafogottan bánik, ami azok enyhe szúrósságát ismerve talán nem is baj.

  Az A920BL jelenleg 9990 forintba kerül itthon, és elsősorban azoknak ajánlható, akik hagyományos kialakítás mellett szeretnének Bluetooth in-eart használni, rendszeresen használják a headsetjüket telefonálásra, de alkalomadtán zenét is hallgatnak vele. Sportos felhasználáshoz lehet találni stabilabb darabokat, ott azonban el kell fogadnunk a kényelmetlenebb behelyezéssel és a sokszor váratlanul nagy kialakítással járó hátrányokat.

  Írta: | | Forrás: Mobilarena

 • Az RHA Dacamp L1 nyerte a rangos Red Dot Award Product Design 2017 díjat

  A Brit audio specialista RHA Dacamp L1 modellje nyerte el a Red Dot Award Product Design 2017 díját. A világ legnagyobb és legrangosabb design versenyén a DacampL1 fejhallgató erősítőt 54 ország 5500 terméke közül választották ki.

  A különleges szakemberek által vezetett független, nemzetközi zsűri értékelésével a Red Dot Award azokat a termékeket díjazza, melyek különleges formatervükkel tűnnek ki a többiek közül.

  A több napon keresztül tartó szigorú eljárásban a termékeket több más tulajdonságaik mellett az innováció, a funkcionalitás és a tartósság kritériumai alapján értékelik. Csak a legjobb nevezések kaphatják meg a hőn áhított Red Dot Design elismerést, amelyek minősége minden területen meghaladja a sztenderdet.

  Az RHA első nem fülhallgató modellje, a Dacamp L1 hordozható DAC és fejhallgató erősítő 2016 novemberében jelent meg a piacon. Egyedülálló designja ötvözi a klasszikus hifi megjelenést és a nagy felbontású, élethű hangzás reprodukálásának képességét, bárhol és bármikor.

  A csatornánként dedikált erősítőknek köszönhetően a Dacamp L1 teljesen szimmetrikus kialakítással rendelkezik, mely a legmagasabb elbontású digitális audio fájlokat is képes feldolgozni. Az egyedülálló konfigurációjú Dual ESS Sabre ES9018K2M DAC chipek és az AB osztályú erősítők a jelinterferencia lehetőségét kizárva precíz, referencia minőségű hangreprodukció megalkotására képesek.

  A zavaró interferenciák ellen elektromágneses pajzsként védő, extrudált alumíniumból készült könnyű és tartós burkolat teszi a Dacamp L1- et az asztali és a hordozható zenehallgatás tökéletes eszközévé. A három szintű választható előerősítés (Gain) mellett a Dacamp L1 egyedülálló, 12 fokozatú fizikai vezérlőtárcsás mély-, és magashang csillapítást kínál (-3dB - +9dB) a hangzás egyéni finomhangolásához.

  A széleskörű és egyszerű használatra tervezett Dacamp L1 többféle bemenettel és 3,5mm, illetve 4-pines Mini XLR fülhallgató kimenettel rendelkezik. 4000mAh Li-ion akkumulátorával a 12- 600 ohmos fülhallgatókat akár 10 órán át is képes meghajtani, mindemellett egyéb okoseszközök töltésére is alkalmas.

  "A Dacamp L1 több éven át tartó fejlesztésének célja az volt, hogy sem a hordozhatóság és megjelenés, sem a hangzás tekintetében ne kelljen kompromisszumot kötni. Egy ilyen rangos díj elnyerése csodálatos eredménynek számít" mondta Kyle Hutchison, RHA Product Design vezetője. "Mi az RHA-nál folyamatosan olyan termékek megalkotására törekszünk, melyek mindig jobbat nyújtanak, és a Dacamp L1 a piac legjobb termékei közé emelése igazán nagy megtiszteltetés."

  A Dacamp L1 a németországi Essen városában lévő Red Dot Design Museum-ban is kiállításra kerül. A kortárs művészet maga nemében legnagyobb múzeuma a világ minden tájáról érkezett több mint 2000 iránymutató design terméket mutat be.

  RHA-Audio weboldal: https://www.rha-audio.com/hu

  RHA-Audio facebook: https://www.facebook.com/RHAAudioMagyarorszag/

  CL1 DAC CL750 2 Master 2      CL1 x Dacamp 2 Master (transparent)      Dacamp-2

 • Brainwavz S1; régi ismerős, új áron

  A Brainwavz egykori csúcsmodelljéhez most rendkívül kedvező áron lehet hozzájutni itthon, de ne feledjük, hogy elsődlegesen iOS-felhasználóknak szól.

  Okostelefonoknál rendszeresen előfordul, hogy egy vadonatúj, középkategóriás eszköz helyett érdemesebb lehet egy korábbi, kifutó csúcsmodellt választani, a zenei kütyükre pedig ez sokszor hatványozottan igaz. A vezetékes fülhallgatónak ugyanis nem avul el az operációs rendszere, nem öregszik el a technológiája, és ami néhány éve a csúcskategóriába született, az nagyon alapos teszteken vizsgázott jelesre azelőtt, hogy a dobozba, majd a boltok polcaira került. Hasonló kütyüknél nagyon kicsi az évről évre mérhető előrelépés, éppen ezért lehet az, hogy egy jól eltalált, középkategóriás fejhallgató akár 20-30 éven át kapható változatlan formában, és a gazdaságilag rendszeresebb megújulást igénylő zászlóshajók beltartalma sem módosul jelentőset az esetek jelentős részében.

  Ahogy a doboz is jelzi, iOS-kompatibilis eszközről beszélünk
  Ahogy a doboz is jelzi, iOS-kompatibilis eszközről beszélünk [+]

  A Brainwavz S1 is ilyen, bár a hazai forgalmazása csak most indul, külföldről évek óta rendelhető, sokak megelégedésére rászolgált, megbízható darab, ami csatlakozójával és vezérlőgombjaival ugyanúgy az iPhone-tulajdonosokat szólítja meg, mint az árban és kialakításban is konkurensnek tekinthető SoundMAGIC E10m, de a jobb anyaghasználat, a dögösebb hangzás és a bőségesebb felszereltség az S1 felé billentheti a mérleg nyelvét. Mitől lesz egy fülhallgató Android vagy iOS-kompatibilis? A válasz egyszerű, a jack csatlakozó lábkiosztása és az ebből adódó vezérelhetőség miatt: próbálgattuk újabb (CTIA csatlakozós), androidos forrásokkal, hangzás szempontjából nem maradtak alul, viszont a hangerő állítása a fülhallgató gombjaival kivitelezhetetlen volt. Apple-eszköz esetén ilyen természetesen fel sem merült, minden tökéletesen üzemelt.

  Kellően rugalmas és jól szigetelt a lapos kábel
  Kellően rugalmas és jól szigetelt a lapos kábel [+]

  Nem fogunk meglepődni a specifikációs tábla elolvasásakor, a 10 milliméteres, dinamikus meghajtó, a 16 ohm impedancia, a 20 - 20 000 Hz-ig terjedő frekvenciaátvitel és a 93 dB-s érzékenység körülbelül semmit nem árul el a valódi minőségről, ami egyébként remek. A hangolása érezhetően a modern zenei keveréshez lett tervezve, amíg nem térünk el a legfrissebb slágerektől, azt fogjuk érezni, hogy a világ legjobb fülhallgatóját vásároltuk meg, az öblös, ütős mélyekhez gyönyörű magasakat és sok apró részletet kapunk, nem lesz olyan zavaró hiba vagy hiányosság, ami megzavarhatja az önfeledt zenehallgatást.

  Kényelmesen elfér a védőtokjában
  Kényelmesen elfér a védőtokjában [+]

  Ahogy azonban elkezdjünk eltérni a vadonatúj keverésektől és a remastered kiadásoktól, elkezd feltűnni, hogy az S1 valójában egy zseniális színjátékkal leplezte hiányosságait. A dinamikusság ugyanis nem alapvető erénye, az igazán háttérbe húzódó zeneszerszámokat szinte meg sem mutatja, és a mélyek is inkább nagyot akarnak szólni, mintsem igazán áthatóan jönnének elő. Aki arra panaszkodik, hogy egy bizonyos szint fölött az in-ear eszközök magasai fülsértőek, azok biztosan nem mondják majd ezt tesztünk alanyára, hiszen ilyen téren kimondottan visszahúzódónak mutatkozik, miközben a mélyeket és a közepeket komolyabb mennyiségben reprezentálja.

  Igyekeztek ergonomikusan kivitelezni, de ettől függetlenül nagy a fülhallgatóház
  Igyekeztek ergonomikusan kivitelezni, de ettől függetlenül nagy a fülhallgatóház [+]

  Megannyi illeszték jár hozzá, a hagyományos gumiharangokon kívül dupla- és triplafalú illesztéket, illetve egy pár Comply T-400 fülillesztéket is találunk odabent, a lehetőségekhez képest tökéletes izoláció és hangzásvilág eléréséhez mindenképp érdemes ezzel kísérletezni, és akár oldalanként eltérő méretet használni, hiszen a hallójárataink különbözhetnek. Jár hozzá csipesz is, amivel ruhához rögzíthetjük a kábelt, ám ha valaki sportos felhasználásról álmodik, inkább nézzen ennek megfelelő céleszközt: az S1 nagy, nehéz, nem elég stabil és túl sokat szigetel ilyen felhasználás esetén, ráadásul IP-szabvánnyal sem specifikálták strapabíróságát.

  Egyenes a jack csatlakozója
  Egyenes a jack csatlakozója [+]

  A 23 990 forintos ár rengeteg kérdést vetne fel a Brainwavz S1 kapcsán, ennyi pénzért már rendkívül sokféle, jobbnál jobb ajánlattal lehet találkozni a piacon, az RHA MA750-hez képest is távoli ligában játszik a Brainwavz, a 10 000 forint kedvezményre jogosító kuponnal, 13 990 forintért viszont egyértelműen jó választás az S1, és bár érdemes a vásárlás előtt kipróbálni, meghallgatni, nagy csalódást szinte egész biztosan nem okoz majd.

  Írta: | | Forrás: Mobilarena

 • Mivel lehet mobilon tisztán hallani a zenét?

  forrás: index.hu
  szerző: Tóth Balázs
  dátum: 2017.03.11.

  Látványos fejlődésen mentek át a mobilok kijelzői, de a hangminőséggel kevesebb gyártó törődik, és a mobilok nagy része középszerű hangokat produkál. Ennek viszont változnia kell, mert ma már a jó felbontású zene is könnyen beszerezhető, nem feltétlenül kell letorrentezni több terabájtnyi FLAC formátumú fájlt, ha kényeztetni akarjuk a dobhártyáinkat. A Tidal zenestream-szolgáltatással cd minőségű, vagy annál is jobb tartalmakhoz férünk hozzá, és a Spotify „extrém minőségű” streamje se rossz, bár az általuk használt 320 kbps bitrátát korántsem neveznénk extrémnek.

  Ezeket a nagy felbontású zenéket nem érdemes átlagos mobilról, gyári fülessel hallgatni, ahogy Ferrarival se megyünk szántani, úgyhogy aki komolyan gondolja a zenehallgatást, annak érdemes beszereznie egy jobbféle hangrendszerrel ellátott mobilt. Kiváló minőségű fülesek is vannak már megfizethető áron. Aki ennél is többet akar, elmehet a végletekig. Ott még nem tartunk, mint az igazán keményvonalas audiofilek, akik kavicsokkal és több százezer forintos kábelekkel varázsolnak tisztább hangzást az eszközeikbe, de már mobilokhoz is vehetünk usb portra csatlakozó digitális-analóg átalakítót (DAC), sőt, akár vákumcsöves erősítőt, vagy saját akkuval felszerelt mélyhangkiemelőt is.

  Tesztünkben a belépő szinttől indultunk, a SoundMagic E10C fülessel, a 15 ezer forint alatti kategória többszörös díjazottjával. Tavaly hatodszorra lett az év legjobb fülese a What Hi-Fi tesztjein, és ezzel a véleménnyel nem érdemes vitába szállni. Tiszta, nagy felbontású hangokat kapunk, és azok trendkövetők se panaszkodhatnak, akik szeretik az erősebb basszust. Megkapják. A legújabb “C” verzió még azt is tudja, a korábbi modellekhez képest, hogy az androidos és iOS-es kimenetére automatikusan rááll, nincs szükség kapcsolóra.

  Valamivel olcsóbb, ugyanakkor valamivel gyengébb képességű is az Awei A920BL füles, ez viszont bluetoothon is elég sokat kihoz a zenéinkből. Csak az akkuidőt áldozták fel a kényelem oltárán. Csupán négy órán át működik, cserébe viszont elég könnyű a füles.

  Itt muszáj egy kicsit beszélni a bluetooth minőségéről, az Awei fülese ugyanis nemcsak az akusztikai tulajdonságai miatt jó, az aptX szabvány támogatása legalább ennyire fontos. Bár a gyártók szeretik azt mondani, hogy aptX cd-minőséget tud átvinni, de nem árt tudni, hogy ez is tömöríti az adatot, és 352 kbps bitrátára képes.

  A bluetooth aptX bőven elég a legjobb minőségű Spotify stream lejátszásához

  Ennél van már jobb is, az aptX HD, amelyen 576 kbps is átmegy, de ennek a szabványnak a támogatottsága momentán elég szerény. Néhány hiperdrága Vertu mobilon kívül csak az LG G5 és V20 kompatibilis vele, valamint néhány zenelejátszó. Az LG-nek bluetooth headsetje is van hozzá, ilyen például a Tone Platinum, ez viszont már 60 ezer forintnál is többe kerül.

  A köztes árkategóriában elég jó élményeket szereztünk egy RHA-Audio MA750i fülessel, amivel a felemelő érzés volt nagy felbontású dzsesszt és metált hallgatni a metrón munkába menetelő tömegben. Egészen komolyan elgondolkodtam azon, hogy el kéne adni a kissé elavult, fél asztalt beterítő Pioneer sztereo erősítőmet, és az árából inkább egy ilyet venni. Az MA750i-nek ugyanis elég húzós az ára, nagyjából 30 ezer forintot kérnek érte. Mellette szól, hogy jóval tartósabb lehet egy átlagos, 10-12 ezer forintos fülesnél.

  A kábelek erősek, vastagok, és ahol csak lehet, acélból van a borítás. A füldugaszhoz egy rakás szilikondugót adnak, hogy biztosan legyen köztük olyan, ami passzol a fülünkbe.

  Káosz a zsebben

  A soron következő kiegészítő hasznosságát már könnyebb megkérdőjelezni, de nem a hangminőségük, hanem inkább a használhatóságuk miatt. Akinek nem jött be az iPhone 7 jackdugós átalakítója, az most ne is nézzen ide, mert felkavaró képek következnek. Így néz ki egy mobilba dugott külső DAC-ba bedugott külső vákumcsöves erősítőbe bedugott fejhallgató bizarr láncolata.

  Valószínűleg nincs olyan élő ember, aki mindezt így zsebre vágná. Mi se nagyon mászkáltunk ezzel a konfigurációval, de azért az irodában kipróbáltuk, hogyan szólnak a Lars&Ivan márkanéven piacra dobott cuccok. A Fire DAC valóban szépíti a hangot egy átlagos mobilhoz képest, de az eleve jó DAC-cal felszerelt HTC Desire Lifestyle hangzásán már nem javított érezhetően.

  A vákumcsöves erősítő pedig hozza azt a lágy hangzást, amiért az audiofilek odavannak a vákumcsöves erősítőkért, és mindezt megtoldja egy – opcionálisan bekapcsolható – extra basszussal. De ha csak plusz basszus kell, arra jó a zsebre csíptethető, sokkal kisebb méretű, hagyományos erősítő is.

  Azt jól meg kell fontolni, hogy milyen kiegészítőt választunk, a DAC ugyanis plusz áramot fogyaszt, hiszen a mobil usb adatcsatlakozójára kell rákötni, onnan kapja az áramot – és persze az adatot, amit maga alakít át analóg hanggá. A külső erősítő ezzel szemben saját akkuval rendelkezik, jackdugóval csatlakozik a mobilra, ez pedig éppen ellenkező módon hat az energiafogyasztásra. Nyugodtan lecsavarhatjuk a hangerőt a mobilon, és fel az erősítőn, amivel némi energiát is megspórolunk a telefonban. Csak akkor szívjuk meg, ha lemerül az erősítő, és emiatt leáll a zene.

  Az ideális az lenne, ha ezek az erősítők valamilyen tokba kerülnének, a telefonunkra rögzítve. Vagy tudunk ennél is jobbat, bár ehhez igencsak le kell szűkíteni a választható mobilok márkáját és típusát: valamilyen csúcskategóriás LG-t kell választani, mert a dél-koreai cégnél vannak a legjobb beépített hangcuccok. A V20-ban például négy DAC van, és mindjárt meg is mondjuk, hogy ez miért jobb, mint amiben csak egy van.

  Hullámformájú bitek

  Amikor digitálisan rögzítjük a hanghullámokat, akkor a felvevőeszközünk több tízezerszer mintát vesz a hangból. A cd-ken is használt 44kHz-es mintavételi rátánál ez másodpercenként 44 100-at jelent. Fontos tulajdonság még a bitmélység, ami 16, 24 vagy 32 bites lehet, és azt mutatja, hogy hány különböző szintet különböztetünk meg, mennyire pontos a mintavétel. A lejátszó a digitális lenyomatból próbálja helyreállítani az eredeti analóg hanghullámot, és emiatt van jelentősége annak, hogy hány bites a DAC. (A csúcsmobilokban gyakran használt Qualcomm Snapdragon 821 rendszercsipben 24 bites DAC van, míg a vadiúj Snapdragon 835-ben már 32 bites)

  Képernyőfotó 2017-02-21 - 16.34.13.png

  Kevesen tudják, de mindegyik bluetooth eszközben van DAC, hiszen a fülesre nem analóg jel érkezik, hanem digitális, amit ott helyben kell hullámformává alakítani. Persze vannak egészen olcsó és gagyi DAC-ok, ahogy drágábbak is. A hangeszköz kiválasztásánál figyelembe kell venni még néhány adatot. Ilyen például a jel/zaj arány, ezt az angol elnevezésből eredően SNR vagy S/R (signal-noise ration) jelöl, és az értéket decibelben (dB) adják meg – minél több annál jobb.

  Az LG V20 esetében négy profi ESS SABRE DAC állít elő alacsony zajszintű analóg jelet, és ezek kombinálásával jön létre a mobilokban ritka alacsony zajszint. Ebben a mobilban még a hangerőállítás analóg szinten történik, mert így a már zajtól tiszta jelet erősítjük.

  Persze nemcsak jó lejátszók kellenek a tiszta és jó minőségű zenéhez, hanem megfelelő hangfájlok is. Online stream esetén a Spotify-t legfeljebb 320 kbps-ig húzhatjuk fel, míg a Deezer Elite 1411 kbps-t tud, akárcsak a Tidal. Mi az eszközöket FLAC fájlokkal is teszteltük, 5000 kbps fölötti minőségben, de azt is észrevettük, hogy a Spotify-on is sokat javít a profi hangtechnika.

  Azt mindenesetre tudni kell, hogy a tömörített mp3-ban és aac-ban sok a veszteség, és jóval kevesebb az adat, mint a veszteségmentes formátumokban. Bár a profik azt mondják, hogy a Super Audio CD (SACD) által használt DSD (direct stream digital) az igazi, a neten sokkal könnyebben találunk FLAC (free lossless audio codec) formátumban kódolt zenéket, ha van kedvünk a letöltéssel és a fájlok tárolásával vacakolni.


  TOVÁBB A MUZIX WEBSHOPBA

 • RHA CL1 Ceramic és DACAMP L1. Egy angol meglepetés.

  Érdekesnek ígérkező tesztalanyok érkeztek hozzánk Angliából. A két dobozos csomag kincseket rejtett. Az RHA csúcstermékeivel ismerkedhetünk meg, amit megosztunk kedves olvasóinkkal.

  Az RHA egy angol fülhallgató fejlesztő és gyártó specialista. Minden RHA termék egyesíti a szuper minőségű anyagok, a mérnöki precizitás és a kiváló hangzás iránti alapvető elkötelezettséget. A cég legfontosabb küldetése, hogy valósághű hangreprodukciót és tartós minőséget kínáljon vásárlóinak a zenehallgatáshoz.

  RHA-CL1.jpg

   

  RHA CL1 Ceramic – „In ear” fülhallgató

  Esetünkben nem egy átlagos fülhallgatóról van szó. Az RHS CL1 kettős meghajtóval rendelkezik (RHA CL Ceramic/ CL Dynamic), a konfigurációba beépült egy precíziós, csak a legmagasabb tartományok megszólaltatására szolgáló dedikált CL 1 Ceramic lapmembrán, ami a lehető legvalósághűbb hangzás elérésért felel.

  cl1-inside-master.png

   

  CL1-driver.jpg

  A bontott kép a felépítésről ad tájékoztatást.

   

  A torzítatlan 8kHz feletti felharmonikusok valós lesugárzására konfigurálva a kerámia lapmembrán a magas frekvenciákat vezérli, míg a CL Dynamic meghajtó példátlan pontosságot eredményez a basszus és középfrekvencia tartományokban. Az ergonomikus készülékház nagy sűrűségű zirkónium-oxid kompozitból fröccsöntéssel kerül kialakításra, és rendkívül alacsony akusztikai önrezonanciával rendelkezik. A fül mögött elvezetett, állítható fülakasztóval rendelkező és leválasztható kábel maximális kényelmet, egyben zajcsillapítást biztosít. A CL1 fülhallgatót kifejezetten fejhallgató erősítőkkel, illetve nagy teljesítményű DAC-okkal és nagy-teljesítményű okos-telefonokkal történő használatra tervezték. A kétutas fülbe dugható „In ear” hallgató, figyelemre méltó műszaki alkotás.

   

  RHA Dacamp L1

  A Dacamp L1 egy teljesen szimmetrikus mobilizálható fejhallgató erősítő. Az RHA első modellje a DACAMP L1 ebben a kategóriában, ES9018K2M DAC chipeket és AB osztályú erősítőt használ. Ez a konfiguráció a legmagasabb felbontású digitális audio fájlokat is képes feldolgozni, akár 32-bit / 384kHz PCM és Quad DSD felbontást is. A DACAMP L1-et használhatjuk mobil és asztali eszközökről történő lejátszásra. A kategóriájában elsőként a tisztább, pontosabb és részletgazdagabb hangzás érdekében a DACAMP L1 szétválasztja és egyenként kezeli a sztereó csatornákat, kiküszöbölve ezzel az interferenciák és a torzítás lehetőségét.

   

  Dacamp-access-Master-1000x737.jpg

   

  Mobilitására jellemző, hogy 4000 mAh Li-ion akkumulátorral látták el 10 órás üzemidővel és hozzá powerbank funkcióval. Egyaránt használható mobil és asztali eszközökkel, (Android, PC, Mac, iOS (MFi tanúsítvány). A funkciókat három forgókapcsolóval állíthatjuk be. Választható előerősítés (Gain), állítható EQ: mély-és magas hangállítás teszi személyre szabhatóvá. Nem hagyták ki a fejhallgató kimenetről a 4-pin-es Mini XLR (szimmetrikus) csatlakozót sem, a szokásos 3.5mm Jack mellől. A bemenetek terén USB A, USB micro-B, mini-TOSLINK (optikai) csatlakozásokat tud felmutatni a kis készülék. Ezeket az elektronikákat és felszereltséget egy masszív fémház tartalmazza, amit akár két gumigyűrűvel a telefonunkhoz is rögzíthetünk utazás közben.

   

  Meghallgatás

  Az RHA CL1-et a dobozból kivéve még össze kell szerelnünk, ehhez két felcsatolható vezetéket is kapunk. Ezek közül egyet kiválasztva, egy mini XLR végűt és egy 3,5 Jack típusút kell csatlakoztatni a 14 grammos fülhallgatókhoz. A cirkónium-oxid kompozitból készített fülesekről akkor kapunk visszajelzést, amikor váletlenül összekoccannak, a hang azonnal elárulja, hogy ezek bizony nem műanyagból készültek. A DACAMP L1 –et feltöltött akkumulátorának köszönhetően azonnal használatba is vehetjük. Ahogy a gyártó ajánlja csak együtt érdemes használni ezeket a készülékeket. Kipróbáltuk a fülest magában is, de a hangerő eléggé korlátozott volt, bár így is lehetett érzékelni a kivételes hangminőséget. A DACAMP L1 tényleg kell hozzá, hogy valóságban is megtapasztalható legyen a tökéletes hangzás.

   

  CL1-Pixate-Master-1.jpg

   

  A kis doboz olyan hanggal tölti fel a fülhallgatót, amit sokan csak a legvadabb képzeletükben élhetnek át. A legjobb Hi-Res felvételeinket olyan minőséggel prezentálja az RHA CL1 Ceramic fülhallgató és DACAMP L1 erősítő, hogy mérete ellenére, óriásit nőtt szemünkben. Az a tiszta és mégis erővel duzzadó hang, amit kiad ez a rendszer, már-már sokkoló hatású. Hirtelen össze vissza indítottam a kedvenc zenéimet a lelkesedésemben és a találomra kiválasztott zenéken ugyan azt tapasztaltam. Az RHA-nak a könnyűzene egyes műfajai meg sem kottyantak. A komolyabb energiákat tartalmazó szimfronikusok és az orgona muzsika is csodálatosan szól vele. Maurice Ravel- Alborada Del Gracioso műve bámulatosan csillogó, és tiszta magas-hangok ajándékát kapták a gyártmánytól. Bámulatos a koherencia, térhatás, sztereó tér és minden, a magas hangok, és a basszus is jó arányban vannak. Az RHA elektronika Norah Jones, Day Breaks albumán található összes zeneszámnak egyedi és bensőséges árnyalatot adott. A finoman paraméterezhető erősítővel belenyúlhatunk a hangzásba, de olyan szinten vannak eltalálva a fokozatok, hogy szinte minden állásban kifejezetten természetesnek hat a hangkép. Természetes, hogy egyéb kezem ügyébe kerülő fejhallgatóval is kipróbáltam a DACAMP L1 hangját. A rendszerint sokkal kisebb impedanciájú fejhallgatókat, mint az RHA 150 Ohm-ja úgy megdolgozza a DAC erősítőben lévő erő, hogy erősen vissza kellett venni a hangerőszabályzó görgő állását, de az eredmény ugyanaz, érzékelhetően kontrolláltabb és lényegesen jobb hangzás, mint nélküle. Összességében mondhatom, hogy soha nem hallottam még ilyet egy InEar-ból! Ez a tapasztalatom olyan erős és nyilvánvaló, hogy kétséget kizáróan, azonnal kedvenceim közzé fogadtam ezt az RHA kettőst.

   

  730xNxLG-TONE-Free-01.jpg.pagespeed.ic.adNy3c1Imp.jpg

  Ajánlás

  Nincs könnyű dolgom most az ajánlással, egyfelől mindenkinek ajánlom a hangminősége miatt, de az ára miatt visszafogottabb vagyok… A vételár bizony már sajnos nagyon megszűri a felhasználók táborát. Tudomásul kell venni, hogy ez a csemege drága holmi, de meg is ér minden egyes forintot, mert ez az RHA CL1 Ceramic és DACAMP L1 kombináció nagyon kiváló, minőségi audiofil termék.

  Sztereó Magazin | 2017. Január 09

 • Awei Bluetooth hangszórók tesztje - Awei Y300 Bluetooth hangszóró

  A Rendelj kínait Blognál jártak Awei Bluetooth hangszóróink.
  Alábbiakban olvashatjátok az erről készült blogbejegyzésük második részét, amelynek főszereplője a rendkívül népszerű Awei Y300 Bluetooth hangszóró.

  A család másik tagja más oldalról támad: a retró szerelmeseinek akar imponálni, vele biztosan ki fogunk tűnni a tömegből.

  A csomagolás hasonlóan minőségi, mint az Y200 esetén, a hangszóró mellé magyar nyelvű használati útmutatót, micro USB és aranyozott AUX kábeleket, valamint egy valódi bőr pántot kapunk. A bőr kellemes illatával válik teljessé a retró érzés, tiszta időutazás.

  Maga a zenegép leginkább egy régi táskarádióra hasonlít, a ház nagy része fém, a tetején fára emlékeztető műanyag berakást kapott, ami meggyőzőre sikerült. Szürke és arany színekben kapható, nekem a szürke tetszik jobban, szerencsére azt is kaptuk meg. A kezelőszervek mind felülre kerültek, hagyományos nyomógombok formájában. Nem is illene ide az érintőgomb, elrontaná az összképet. Minőségük rendben van, de a számukra készült kivágások a "fában" nem a legszebbek. Vannak LED-ek is, 3 darab az akksi állapotának jelzésére, kettő pedig a használati mód visszajelzésére. A csatlakozók a jobb oldalra kerültek, kapunk micro USB töltőcsatlakozót, AUX bemenetet és egy normál méretű USB kimenetet is. Ugyanis power bankként is használható a masina, 1,65 ampert mértem a kimenetén, úgyhogy nem is valami gyenge próbálkozásról van szó!

  Zenét Bluetooth-on és az AUX bemeneten keresztül tud fogadni, memóriakártya olvasó és kihangosító funkció nincs, ezeket meghagyja a fiatal tesójának. Ő inkább csak a hangzásra koncentrál.

  A Bluetooth kapcsolat most is stabil és nagy hatótávolságú. Alapzaj itt is van, de sokkal kisebb mértékű, már tényleg csak akkor hallani, ha direkt keressük. Szintén közel azonos hangminőség érhető el Bluetooth kapcsolaton, mint kábellel, ez továbbra is dicséretes.

  Eltűnt a számomra idegesítő beszéd is, ő már szolid, nem fülsüketítő csipogásokkal kommunikál, ami szerintem sokkal használhatóbb megoldás.

  Érdekessége, hogy mindkét oldalra 2-2 hangszórón küldi a muzsikát, hangerőben hasonlóan dobhártyaszaggató tud lenni, mint az öccse, ezen már nincs is nagyon mit fokozni, azt már tényleg be kéne tiltani. A hangminőség még egy fokkal jobb, még szebbek a mélyek (nem megy mélyebbre, de természetesebben rezegnek), kiegyenlítettebb, nyugodtabb a karakterisztika, hasonlóan szépek a részletek. Nem tudom, hogy a két oldalra való szórás miatt van-e, de valahogy teltebb az egész hangzás, már tényleg közelíti egy normális számítógépes hangfal teljesítményét.

  A nagyobb testvérnek nagyobb akksi is jár, 2 db, egyenként 2200 mAh-s telepet szereltek bele, ami szintén valós adatnak tűnik, ugyanis őt is 19 óráig tudtam nyúzni egy töltéssel kb. egyharmad hangerőn. Ekkora kapacitással már tényleg van értelme a power bank módnak is. Lemerülés előtt ő is jelez, a töltési idő kb. 2 óra.

  Ha a dizájn nem lenne elég hozzá, a hangzás miatt biztosan mindenki fel fog figyelni az Y300-ra, ez már tényleg túlmutat egy Bluetooth hangszórótól elvárható szinten. Ugyan nincs benne annyi fícsör, mint az Y200-ban, de cserébe kapunk fém házat, komolyabb dizájnt és még jobb hangzást. Azért a power bank módnak hála ő sem szégyenkezhet extrák terén. Az akksi esetében sem gyerekjáték, a 19 órás üzemidő kimagaslóan jó a mezőnyben. Ahogy az lenni szokott, a különlegességeknek jobban megkérik az árát, jelenleg 24.990 forintért juthatunk hozzá. Ez már egy drágább kategória, de ha megnézzük az itthoni kínálatot, arra jutunk, hogy ár/érték-ben még mindig eléggé ott van.

  További információ >>

  Itt megvásárolható >>

   

  Forrás:
  http://rendeljkinait.blog.hu/2016/12/18/awei_bluetooth_hangszorok_tesztje_hordozhato_hazibuli

   

 • Awei Bluetooth hangszórók tesztje - Awei Y200 Bluetooth hangszóró

  A Rendelj kínait Blognál jártak Awei Bluetooth hangszóróink.
  Alábbiakban olvashatjátok az erről készült blog bejegyzésüket.

  Újabb csomagot kaptunk az Awei magyar képviseletétől, a MuzixGrouptól, ezúttal két komoly Bluetooth hangszórót próbáltunk ki. Ráadásul ismét megleptek egy kuponkóddal is, amivel 10% kedvezménnyel vásárolható meg a két tesztelt termék (a cikk végén megtaláljátok).

  Awei Y200

  Az Y200 a család kisebbik tagja, de ez (mint múltkor a fülhallgatók esetében is) inkább csak árban látszik meg, ugyanis a két típus más-más igényeket elégít ki.

  2_11.jpg

  A csomagolás az Aweitől mondhatni már megszokott módon komoly minőséget sugároz. A külső borítóból húzható ki maga a doboz, amiben a neki kialakított helyen ül a hangszóró, alatta a magyar nyelvű használati utasítás, mellette pedig egy zacskóba csomagolva egy micro USB és egy AUX kábel. Mindkettő lapos kivitelű, így nehezebben kuszálódnak össze, a jack csatlakozók aranyozottak. A használati utasítások ide kattintva online is elérhetőek.

   

   

   

   

  Háromféle színben kapható: fehér, sárga és piros, nálam a piros variáns járt. A dizájn nagyon fiatalos, a lekerekített, kapszulára emlékeztető forma és az élénk színek abszolút a fiatal generációt célozzák meg. Kompakt mérete (14 x 8 x 6 cm) miatt könnyen hordozható, elég komoly tömeggel rendelkezik, látszik, hogy nem spórolták ki az anyagot. Elöl a hangszóró rács mögött van a két darab hangkeltő, hátul a bekapcsoló gomb, a micro USB töltőcsatlakozó, a micro SD kártya foglalata és az AUX csatlakozó. Felül pedig egy különálló panelen találjuk az érintőgombokat, amik háttérvilágítást is kaptak. A legtöbb esetben szépen veszik az érintést, de előfordul, hogy többször kell próbálkozni a sikeres bevitelért. Minőségi az összeszerelés és az anyaghasználat, egyedül a hátulján lévő csatlakozók illesztése pontatlan kicsit, de ez a használatban nem zavar.

  Zenét háromféle módon is küldhetünk rá: AUX kábelen, memóriakártyával és természetesen Bluetooth-on keresztül. A módok között a leírás szerint a play/pause gomb nyomva tartásával válthatunk, de hiába nyomkodtam, nem történt semmi. Szerencsére a Bluetooth és a memóriakártyás módhoz van dedikált érintőgomb is, AUX-ra pedig automatikusan átvált, ha bedugjuk a jack kábelt, így ez végül is nem okoz semmi gondot. A zenét az érintőgombokkal elindíthatjuk, megállíthatjuk és léptethetjük, a hangerő is szabályozható. A hangminőség mindhárom módban szinte ugyanolyan jó, ebből is látszik, hogy jóféle bluetooth chipet raktak bele. A kapcsolat stabil, a vétel még 8 méteren túl, 3 fal közbeiktatásával is jó maradt.

  Csak FAT32-re formázott memóriakártyát olvas, ebből viszont a 64 GB-os példányomat is simán lekezelte. Kizárólag az mp3 fájlokkal foglalkozik, a veszteségmentes formátumokat nem támogatja. Viszont ügyesen megtalálja az almappákban lévő zenéket is, és mappánként, egymás után le is játssza őket. Hasznos funkció, hogy megjegyzi, hogy hol tartott a zenében, és képes onnan folytatni, ha ismét visszaváltunk a memóriakártyás módra.

  Beszél is hozzánk, ami szerintem inkább átok, mint áldás. Ugyanis nagyon kínai az akcentusa, és a mondatok helyességében is van kivetnivaló. Mondok egy példát: "Konnek tú de bútúsz." Ez azt akarja jelenteni, hogy sikeresen csatlakozott a Bluetooth eszközhöz. Ennél nagyobb gondunk persze ne legyen, de én szívesen kikapcsolnám. A hangerő állítása is kicsit zavaró nekem, ugyanis egy teljes hangerőn való csippanással jelzi, hogy felfogta, hogy változtatni akarunk a hangerőn, ami halk zenehallgatás mellett eléggé meg tud ijeszteni.

  Kihangosító funkciót is kapunk, ami egészen jól működik. A másik fél tisztán hallható, viszont nekem elég közel kell hajolnom hozzá, hogy engem is jól értsenek. A telefon ikonos gombbal fogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a hívást, ezzel lehet lerakni is. Alapjáraton megnyomva az általunk utoljára hívott kontaktot tárcsázza a telefon. A bejövő hívás jelzése szintén elég sziréna jellegű, mindenféle hangos sípolás és csörgés közepette a kínai néni még a telefonszámot is elmondja kiabálva.

  Direkt a végére hagytam a nagy durranást: a hangerőt és a hangminőséget, ugyanis szinte hihetetlen mekkora erő lakozik a kis dobozban. Papíron 2x4,5 W-os hangszórók vannak benne, ami önmagában tudjuk, hogy nem sokat jelent, pláne, ha kínai termékről van szó. Hallottam én már 100 W-os hangszórót, ami gyengébb volt a saját, állítólag 10 W-os rendszeremnél. De ez a zenegép tényleg kitöri az ablakot, maximális hangerőn annyira hangos, hogy nem is mertem sokáig használni, mert féltem, hogy karóba húz a szomszéd, meg hogy maradandó halláskárosodást szenvedek. A 20 nm-es szobában kiabálva sem tudtam beszélgetni.

  Simán el tudom képzelni egy házibuliban, ahol egyedül kiszolgálja a táncteret, mert a hangminőség is nagyon rendben van. Még max hangerőn sem torzít különösebben, nagyon szép mély hangokat tud produkálni, és egész részletesen visszaadja a muzsikát. A mély és a magas tartományok vannak jobban kiemelve, a közép kissé elveszik, vagyis tipikus "V" karakterisztikájú, amit a fiatalok annyira szeretnek ugye. Ezért elsősorban elektronikus zenéhez tökéletes, az ének kissé háttérbe szorul, de ezen ekvalizerrel könnyen lehet segíteni. Alapjáraton van egy fix zaja, de a zene ezt teljesen elnyomja, ezért nem zavaró. Persze nem azt mondom, hogy úgy szól, mint egy komoly sztereó rendszer, de hordozható Bluetooth hangszórótól ritkán hallok ilyen jó hangot.

  A másik hihetetlen dolog az akksija: az elméleti 8 órás értéket kb. egyharmad hangerőn használva (ami már bőven hangos) eléggé túlteljesítettem, ugyanis több, mint 21 óráig hallgattam egy töltéssel. A papíron 2500 mAh-s telep valószínűleg nem kamu, ennyi ideig még nem láttam BT hangszórót egyhuzamban működni. Lemerülés előtt jelez a kínai néni, hogy tegyük fel tölteni, ami kb. 2 óra alatt meg is van.

  A hazai piacon végignézve talán a JBL GO a legközelebbi ellenfele, úgyhogy összehasonlításképpen meghallgattam azt is, mit tud. Meg kell mondjam, apró mérete ellenére nagyon szépen szól, de az Awei is felér hozzá hangzásban, ráadásul hangerőben majdnem kétszer annyit tud, üzemidőben pedig köröket ver rá. Ezen kívül több extra funkciót is kínál, amit a JBL nem tud, például a memóriakártyáról való lejátszás vagy az érintőgombok (bár ez inkább csak menőzési funkció). Árban valamivel a JBL felett áll, de mérlegelve a sok extrát, egy nagyon jó alternatívának tartom az Awei termékét.

  Kibontáskor még nem sejtettem, hogy ez a kis masina így fog szólni, hihetetlen erő lakik benne. Egy házibulira is elegendő hangerőn szólaltatja meg a muzsikát, méghozzá BT hangszóróhoz képest nagyon jó minőségben. Forrásként Bluetooth eszközön kívül memóriakártyát és az AUX bemenetet is használhatjuk, van kihangosító funkció is. Alapvetően intelligensen kezeli a helyzeteket, engem csak a túl hangos visszajelzések zavartak kicsit. Az akksija brutális, 21 órás működési idő nem minden sarkon fordul elő. 11.990 forintos árával az egyik legjobb ajánlat, amivel az utóbbi időben találkoztam, az Awei ismét bebizonyította, hogy ár/érték arányban verhetetlen. Ráadásul mivel itthon vásárolhatjuk meg, nem kell a szállításra heteket várni, az ÁFA és vám okozta plusz költségek miatt izgulni, és még 12 hónap magyarországi jótállást is kapunk.

  További információ >>

  Itt megvásárolható >>

  2016.12.18. 08:00
  molcsa

  forrás:http://rendeljkinait.blog.hu/2016/12/18/awei_bluetooth_hangszorok_tesztje_hordozhato_hazibuli

 • Awei fülhallgatók tesztje - Kínaiságok hazai képviselettel

  A Rendelj kínait Blognál jártak Awei vezetékes fejhallgatóink.
  Alábbiakban olvashatjátok az erről készült blog bejegyzésüket.

  11_1.jpg

  Az Awei bizonyára sokak számára ismert név, az egyik vezető kínai hangtechnikai cégről van szó, akiknek már magyarországi képviseletük is van. Tőlük kaptuk meg a csaknem teljes, itthon forgalmazott vezetékes füles repertoárjukat.

   

  Bevezető

  Összesen 5 különféle fülesről lesz szó, melyek közül a legdrágább is csak 3990 forintba kerül Magyarországról vásárolva. Ennek ellenére nem szólnak rosszul, mindegyiknek egyedi hangképe van, ár/érték arányban igen jók. Az Awei alapvetően arra törekszik, hogy a legtöbbet kapjuk kevés pénzért, a mottójuk is e szemlélet köré épül: "Több. Kevesebbért."

  Nem csak vezetékes fülhallgatókat kaphatunk tőlük itthon, vannak Bluetooth hangszórók és fülesek, valamint hangtechnikai kiegészítők is. A hazai képviselet oldalán a teljes portfólió megtekinthető igényes termékleírásokkal együtt.

  A magyar törvények értelmében 24 hónap hazai garanciát vállalnak az eladott termékekre, az első 6 hónapban - amennyiben rendeltetésszerű használat során megy tönkre - automatikusan cserélik a terméket, ezután pedig a garanciális időszakon belül indokolt esetben cserélnek, amennyiben szintén bizonyítható a rendeltetésszerű használat ténye.

  A teszt során igyekeztem szem előtt tartani, hogy nem audiofil termékekről van szó, ennek megfelelően értékeltem őket, senki ne várjon ennyi pénzért tökéletes részleteket, hatalmas teret és tökéletes hangképet (már ha objektív módon létezik ilyen).

  Na, de nem szaporítom tovább a szót, lássuk a medvé(ke)t!

   

  ES-Q széria

  A Q széria darabjain nem találunk mikrofont és vezérlőket, teljes mértékben a zenére koncentrálnak, ennek megfelelően áruk is (az amúgy is alacsonyhoz képest) alacsonyabb. A család 3 tagja járt nálam: a Q3, a Q5 és a Q7.

  Csomagolásukat tekintve nagyon hasonlóak, komoly hatású fekete dobozban csücsülnek, szolid sárga (vagy fehér) feliratokkal, ránézésre legalább középkategóriát mondanék rájuk. Mindegyikük fekete szivacs párnába nyomkodva várja, hogy kibontsuk, a kiegészítők listája is azonos: két pár, különböző méretű gumi párna (+1 alapból felszerelve), egy felrakható csiptető és egy angol és kínai nyelvű használati utasítás. Tehát a tálalással abszolút nincs gond, sokkal komolyabbnak néz ki, mint amit az ár megkövetelne.

   

  ES-Q3

  A számozás alapján azt hihetnénk, a legkisebb testvérrel van dolgunk, azonban furfangos módon a legkisebb szám jelenti a legkomolyabb kivitelt. Ezt azért nem jelenthetem ki, ugyanis mindegyikük más karakterisztikájú és kivitelű, ezért az összehasonlítás nem egyszerű. Inkább úgy mondom, ez a legdrágább, ezért gyanítom, hogy őt szánták a családfőnek.

  q3_silver_1000.jpg

  A kivitelre a karcsú jelző jutott először eszembe, pozitív értelemben, ugyanis a jack dugó keskeny és rövidített, a kábel is vékony, ugyanakkor harisnyázott, ami meglepő ebben a kategóriában. A jack dugó aranyozott, és a tetején ellaposodik, hogy könnyebb legyen megfogni, egy szolid típusjelzés is helyet kapott rajta, elég komoly hatást kelt. Az illesztések tartósnak tűnnek, a ház alumíniumból készült, a meghajtó neodinium mágneses. Négyféle színben kapható: fekete, kék, pink és ezüst, nálam a fekete variáns járt.

  A hangképre leginkább az erőteljes basszus jellemző, tipikus fiatalos V karakterisztikája van. A többi tartomány is a helyén van, de a mély és mélyközép egyértelműen túlsúlyban van, néha már előbbiek rovására. Ez persze ekvalizerrel kompenzálható, így kiegyensúlyozottabb hangzás érhető el. A térábrázolása rendkívül sajátos, olyan érzés, mintha a fülemben ülnének a zenészek, ami néhány zenéhez kifejezetten jó, néhány esetben viszont jó lenne egy kicsit nagyobb tér. A basszus esetenként nekem egy kicsit tompa, a magasak viszont szerencsére nem sziszegnek.

  Ez volt a szubjektív, felső középkategóriához szokott fülem véleménye, de ha leszállok a földre, és ránézek az árcímkére, amin 2990 Ft szerepel, rögtön sokkal bocsánatosabbak ezek a hibák. Ezen az áron eléggé alázza a hazai piacot a kategóriájában, és ha rászánjuk az időt a beállítására, egy kellemes hangzású kis fülessé tehető.

  Itt megvásárolható >>

   

  ES-Q5

  A "középső" testvér első sorban az anyaghasználattal villant nagyot, ugyanis a hangkeltők fából készültek! A peremeken fém gyűrűket kapott, amik behelyezéskor kicsit nyomják a fület, de használat közben már nem érezni, hosszú távon is kényelmes marad. Ez egyébként mindegyik bemutatott darabra igaz: kényelmesek és stabilan ülnek a fülben, nem mozogják ki magukat. A kábel ezúttal is harisnyázott, a jack aranyozott, az illesztések is rendben vannak, nagyméretű rezonanciakamrát és neodinium meghajtót kapott. Kétféle árnyalatban kapható: natúr fa és vöröses festésű változat. Megmondom őszintén, ő lett a kedvencem mind közül, jól össze van rakva, a fa használata nagyon menő.

  Hangzásban szintén ő tetszik a legjobban, sokkal kiegyensúlyozottabb a hangképe, ennek ellenére nagyon komoly és szépen rezgő basszus lakik benne. A középtartomány tiszta és pont elég, a magasak is a helyükön vannak, nincsenek túl tolva, nincs sziszegés. A térábrázolás is jobban az ínyemre van, érezhetően nagyobb térből szól a zene, "levegősebb".

  Ekvalizer piszkálás nélkül is elhallgattam órákig, kifejezetten kellemes, meleg hangja van. Mindezt 2490 forintos áron kapjuk meg, ennyiért ajándék, simán felér a hazai alsó középkategóriához hangzásban. Ha nekem kellene kiválasztanom a legjobbat az öt versenyző közül, én tutira őt tenném meg győztesnek.

  Itt megvásárolható >>

   

  ES-Q7

  A kistesó (mert ő kétség kívül az) elhanyagolható tömegével tűnik ki a sokaságból, tényleg annyira könnyű, hogy könnyű elfelejteni, hogy benn van a fülben. Árazása neki a legszerényebb, ennek megfelelően a kivitel is egyszerűbb: apró fejű, egyszerű, de aranyozott jack, gumiborítású vékony kábel, műanyag házú hangkeltők. Ennek ellenére nem vették fél vállról az összerakást, az illesztésekre odafigyeltek. Érdekessége, hogy a jobb oldali rész kábele hosszabb, tehát nyak mögött érdemes elvezetni, ebből kitalálható, hogy a gyártó elsősorban sporthoz találta ki, amihez tökéletes minimális tömege és kényelmes használata miatt. Fekete és világos szürke színekben kapható.

  esq7_dsc_5290_black-500x500.jpg

  Ismét egy más hangképpel találjuk szembe magunkat: ő kevesebb basszust és több magasat kínál. Igazából ez a hangkép dolog elég szubjektív téma, ízlés és zene válogatja, kinek mi a megfelelő, ezért az Awei igyekszik mindenféle megoldást kínálni, hogy mindenki megtalálja a magának valót. Nem arról van szó, hogy nem jók a basszusok, hanem, hogy nem nyomják el a többi tartományt, szolid, aláfestő szerepet kapnak. A közepek rendben vannak, kicsit talán kevesebb a részlet, a magas tartomány egyértelmű túlsúlyban van, néhány zene esetében sziszegésre is hajlamos, de ekvalizerrel rendbe hozható. A tér "mérete" nagyjából az előbbi két variáns között van, kisebb, mint a Q5 esetén, de még nem fülben ülős kategória. Összességében nem szól olyan dinamikusan, mint a testvérei.

  Aki ezt a hangzást preferálja, egy jó kis eszközre talál a Q7-ben, sportoláshoz tényleg jó választás lehet, 1990 forintos árához képest korrekt ajánlat.

  Itt megvásárolható >>

   

  ES900i

  Ő már egy más kategóriát képvisel, ugyanis találunk rajta egy mikrofont is tartalmazó "egygombos" vezérlőt, így kihangosításra, zene vezérlésre is használható.

  es900i_all_500-1.jpg

  A csomagolás nagyon komoly, kihajtható előlapos dobozka színes, absztrakt mintákkal, mintha a felső kategória lenne. Kibontva azért már látszik, hogy nem egészen erről van szó, egy szivacsos bevonatú, olcsóbb műanyag tartóban van a füles, a kiegészítők listája a korábban említetteken kívül kiegészül egy "bőr" tokkal. Ez az a tipikus PVC-ből készített kínai műbőr, aminek ráadásul az illesztése sem tökéletes.

  Lapos, gumis kábelt kapott, így nehezebben gubancolódik, de ennél több pozitívumot nem nagyon tudok elmondani sajnos, érződik rajta, hogy bizony olcsó hús. A használt anyagok kicsit gagyik, az illesztések itt-ott sorjásak, a fémet imitáló műanyag ház sem sikerült túl meggyőzőre. A viselése is valamivel kényelmetlenebb, de azért nem zavaró hosszú távon sem. Fekete, arany és ezüst színben kapható.

  Hangzásban a Q7-re hasonlít leginkább, magas túlsúlyban szenved. A basszus hangok viszont esetében a legpontosabbak, pattogósak, és nincs belőlük túl sok. Hallhatóan kevesebb részletet ad vissza, mint társai, a magasak gyakran sziszegősek, de a térábrázolása egész jó, kissé összezsúfolja a hangszereket, de jól kihozza a sztereó hangzás előnyeit.

  A mikrofonról viszont csak jót mondhatok, tökéletes minőségben hallottak telefonálás közben, a gombos vezérlő is jól teszi a dolgát, hívásfogadásra, zene indításra és váltásra is használható.

  Értékelem én az igyekezetet, de azért még bőven van min javítani, hogy azt mondhassam, hogy egy jó fülessel volt dolgom, de az árral legalább ezúttal sem szálltak el, 3490 forintért juthatunk hozzá.

  Itt megvásárolható >>

   

  ES500i

  Ő az imént bemutatott ES900i utódja, és remek példa rá, hogy ha akarnak, tudnak javítani.

  s500ifek-500x500.jpg

  A doboz teljesen új kialakítást kapott, lekerekítettek az oldalak, ránézésre sportfüles. A tokot lecserélték egy felül kemény borítású, alul légáteresztő, fiatalos kinézetű darabra, ez nálam jó pont. Egyébként ugyanazokat a kiegészítőket kapjuk, mint az előd esetében, csak éppen a gumi párnák színesek.

  Az anyaghasználat is javult, most már elhiszem, hogy fém a ház (pedig műanyag), a jack továbbra is aranyozott, a kábel lapos kivitelű. Az illesztések már sokkal jobbak, egyszóval már nem érzem gagyinak. Ugyanolyan mikrofonos, "egygombos" vezérlőt kapott, mint az előd. Fekete, kék és pink színekben kapható.

  A hangzás is más: van, ami javult, és sajnos van, ami rosszabb lett. A magasak már nincsenek túl tolva, és a basszus még mindig jó, de a hangzás valahogy ellaposodott. Nekem ez hátrány, de van olyan zene, amihez pont ez dukál. A részletek valamivel jobbak lettek, a tér viszont beszűkült kicsit. Vagyis nem tudom pontosan leírni, mi történt vele, mert szűkebb, mégis olyan, mintha messzebbről szólna a zene, tompább, elég furcsa érzés. A mikrofon ugyanolyan, mint az elődön, ezért természetesen most is remek, ahogy a vezérlő is.

  Ennek a fülesnek is vannak még hibái, de az elődöt bőven túlszárnyalja, főleg kialakításban. Ennek ellenére csak 500 forinttal drágább, 3990 forintot kérnek érte. Én, ha mindenképp mikrofonos fülest szeretnék, biztosan kifizetném a felárat, és őt választanám, de leginkább maradnék a Q5-nél, ő már véglegesen meggyőzött.

  Itt megvásárolható >> 

  További Awei termékekért ide kattintsatok >>

  2016.12.04. 08:00
  molcsa
  forrás: http://rendeljkinait.blog.hu

 • Brainwavz BLU200 fülhallgató – Csak sportosan!

  Kissé rendhagyó módon, most felidézem egy korábban – a BLU100 fülhallgatóról – írt megállapításaim jelentős részét. Teszem ezt azért, mert jelen fülhallgató felépítése, kezelése és tartozékai szinte teljesen megegyeznek.
  A különbség  igen csekély, kinézetben és természetesen illeszkedésnél van jelentősége, nevezetesen a jelen tesztelt modell a BLU200 kissé hosszabb, ezért jobban kiáll a fülből, de emiatt a gumi rátétek is jobban belesimulnak a fülünkbe, illetve nekem így kényelmesebb a viselete, mint a kisebb modell esetén.

  blu2002

  Felépítés

  Testes fém ház, egyik oldalán található a micro USB töltő csatlakozó. A gumi takarót könnyen félretolhatjuk, gyakorlatilag egy mozdulattal tölthetővé válik a kis szerkezet.
  Vékony strapabírónak ható gumikábel fut egyik fültől a másikig (hátra tehető, ekkor szinte semmi nem látszik belőle) jobb oldalon, a száj környékén pedig a vezérlő és mikrofon egység található.
  Több dolgot nem igazán tudok róla írni, egyszerű, mint a faék, de masszív, strapabíró látványt nyújt, remélem, használat közben sem cáfol rá erre. Kirívó hibáról nem hallottam, ez jó előjel, hiszen már egy ideje forgalmazzák a készüléket, igen bevált modellről van tehát szó.

  blu2004

   

  Kezelés

  Bekapcsoló gomb középen, léptetni az ettől felfelé-lefelé található gombokat hosszan megnyomva tudunk, rövid nyomás esetén hangerőt emel illetve csökkent. Középső gomb természetesen indít és megállít zeneszámokat, ahogy ez más készüléknél is szokás.
  BT 4.0 rendszer és APT-X kodek. Sokat sejtető nevek, vajon milyen az egész a gyakorlatban?
  Nagyon gyors bekapcsolás és párosodás, a szokásos búgó géphanggal.
  A hatótáv nagyon jó, beltérben több betonfal sem fogja meg 8-10 méter távolságból, tehát szabad térben sem kell aggódnunk, ha netán hátsó farzsebben hordjuk a telefont és természetesen edzésen is magára hagyhatjuk a futópad mellett. Manapság már természetes az is, hogy a hívásokat egy gombnyomással fogadjuk, vagy zárjuk (középső gomb), nem szükséges a telefon nyomkodása.

  blu100.5

   

  Tartozékok

  Kapunk egy kis Brainwavz dobozban egy töltőkábelt, egy pár M-es méretű Comply-t (erre nagy valószínűséggel szükség is lesz – de ezt később) és egy fura kinézetű gumi rátétet, ami sportolásnál segít bent tartani fülünkben a szerkezetet. Doboz a szokásos fekete-piros Brainwavz félkemény doboz, akinek volt már ilyen fülese, az ismeri, én is kellő nosztalgiával néztem rá, emlékezve 7-8 éve vásárolt R1-re. 3 pár szilikon tip az illeszték paletta, nekem a középső illeszkedett legjobban.

  blu2003

  Hang

  Itt megint vissza kell térjek az „elődhöz”, ugyanis sok hasonlóság mutatkozik a hangképben, de természetesen van eltérés is.
  Az azonosság a mélytartomány túlsúlya, ez itt is enyhíthető Comply alkalmazásával, de alapvetően erősen V karakter, különösen az alsó szegmensekben.
  Viszont érdekes módon, a többi tartomány eléggé kiegyenlített, abszolút nincsenek háttérben a közepek és a magasak sem kiemeltek. Ilyet eddig elég keveset hallottam, bár azért a mélytartomány olyat üt, hogy néha majdnem hanyatt esek a székben. Nekem sok a mély, de sokaknak mennyország egy ilyen tisztán és dinamikusan szóló BT füles, nem hiába istenítik külföldön. Kétségtelen tény, hogy a mély tartományon kívül nagyon egyenletes és szép hangok hallhatóak, teljesen sima közepekkel és magasakkal. Sibiliance, visítás sehol nincs, tér is teljesen rendben van, épp elég széles, kellően mély és magas.
  Számomra akkor lenne egyértelműen „must buy” kategória, ha egy leheletnyit vissza tudnék venni a szubbaszus mennyiségéből.

  blu2001

  Viszont!
  Amennyiben sport közben, de már akár utcán használjuk,a mély energiák jelentősen csökkenhetnek, illetve mozgás közben egy bőséges alapot biztosíthat egy aláfestő zene vezetéséhez, tehát teljesen más megítélés alá eshet a BLU200 sportolásnál modern zenével.

  Nem árulok el nagy titkot, ezt a fülest sporthoz tervezték, ehhez lőtték be a hangképét, itt érvényesül igazán, tehát az én teszt környezetem nem igazán ideális a teljes felhasználási paletta feltérképezéséhez és teszteléséhez.

  A Brainwavz BLU-200 egy igen kifinomult sport bluetooth füles, igényes anyagokból felépítve, célja pedig sokáig, hathatósan szolgálni tulajdonosát, megkönnyíteni tevékenységét, zenét szolgáltatni úton, útfélen, edzőteremben.

   

  TOVÁBB A MUZIX WEBSHOPBA

   

 • Lotoo Paw Gold – A mennyek kapujában!

  Lotoo Paw Gold .....és megérkezett!

  lpg1

  Hosszas tárgyalások, előkészítések után itt van kis hazánkban a hordozható audió lejátszók igen szűk felső szegmensének egyik oszlopos tagja a Lotoo Paw Gold.

  Nyilván ebben a szegmensben teljességgel hiába való legjobb játékosról beszélni, itt oly csekélyek a különbségek, hogy jobbára a halott hang karaktere alapján különböztetjük meg egymástól a csúcs DAP-okat.

  lpg4

  A Nagrának is bedolgozó Intermedia cég Lotoo termékcsaládjának élharcosa a készülék, minden high-tech fejlesztés belekerült, a DAC chip esetén a méltán híres Burr Brown 1792-es mellett döntöttek.

  Azt azért bátran ki merem jelenteni, hogy az LPG (sokan csak a mozaikszót használják és ez nem tévesztendő össze az autógáz nemzetközi elnevezésével) hangerő és hangminőség tekintetében a világ 10 legjobb lejátszója között van. Erős kijelentés, de számos teszt és vélemény támasztja alá ezt.

  A kínálatban felsorolt temérdek mennyiségű specifikációból két adatot emelnék ki mindösszesen.

  Az első a 6000 mAh akkumulátor. Ez már erőgyárat sejtet a felszín alatt, de mindjárt megértjük miért.
  Azért mert a kimeneti teljesítmény 32 ohmon 500 mW.

  lpg3

  Ez elgondolkodtató, egyúttal feltételezhető, hogy akár komolyabb fejesekkel is megbirkózik a 280 grammos szörny, aminek méretei, ereje ellenére nem túl nagyok, bátran ki merem jelenteni, hogy a legtöbb kézbe bőven elfér, bele simul. Különös ismertető jegyei közé tartozik az arany hangerő és választó tárcsa.

  A Lotoo Paw Gold ára 599 900 forint.

  Ez nem az a kategória, ahol az összeg hallatán megdöbbenünk, legfeljebb elérzékenyülve vesszük tudomásul; még pár év megvonás, gyűjtés hiányzik a hőn áhított mennyek kapujához.

  lpg2

  Meghallgatását óvatosan végezzük, nem ígérem, hogy utána nem lesznek elvonási tüneteink!

  Bővebb összehasonlító teszt hamarosan, a novemberi HI-FI Show-n pedig, ha kitartóak vagyunk meghallgathatjuk, szemre vételezhetjük e csodát.

1 - 10 termék, Összesen:60

Oldal:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6