Az elmúlt húsz évre visszagondolva, a fából készült fülhallgatók nagyon nagy százaléka csak a katalógusok oldalain tűnt fel hazánkban. Jellemzően a csúcs fejhallgatóként szerepelt a kiadványokban. Ilyen volt a legendás SONY MDR-R10 fejhallgató hokkaidoi cseresznyefa házzal, vagy a mai napig gyártásban lévő Ultrasone Edition 5 prémium fejhallgató tölgyfából készült panelekkel.

Napjainkban is feltűnik a neves gyártók kínálatában egy-egy fából készült modell, az Audio-Technica több típust is folyamatosan tart a kínálatában, vagy a Grado is előszeretettel használja a prémium modelleknél a fa készülékházat.

A Brainwavz kínálatában most megjelent HM100 Studio Monitor fejhallgató időtálló, elegáns megjelenéssel és stúdió minőségű hangzással kecsegtet.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló Fejhallgató By Barillo István


A zenehallgatás - mint annyi minden- korunkban gyökeres változáson megy keresztül. Sok zenerajongó számára tökéletes partner kedvenc felvételei meghallgatásához a mobiltelefon. Az újabb és újabb modellek egyre komolyabb belső tartalommal és egyre komolyabb szolgáltatási minőséggel jelennek meg. Lassan a zene gyűjtése, rendszerezése, esetleg válogatások készítése szép lassan a feledésbe merül. Az online streaming zeneszolgáltatók kínálatában akár 40-50 millió lemez elérhető egy CD lemez áráért – havi előfizetéssel Hi-Fi minőségben.

Igaz, a szolgáltatók által biztosított minőség széles palettán mozog, ugyanúgy, ahány telefon, annyi minőség. A mobiltelefon és a hozzá adott gyári fülhallgató tökéletes a mindennapos, általában MP3 minőségű zenék hallgatására. (Meglepő, de a legnépszerűbb zeneforrás a YouTube videómegosztó csatorna a maga egyszerű MPEG4 audio minőségével)

Mi történik, ha ennél jobb hangminőséget szeretnénk?

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló Fejhallgató erősítő By Barillo István


A digitális fejlődés eredményeként a Bluetooth alapú zenehallgatás alapértelmezett audio tömörítési kodekje az SBC-lett. Az SBC támogatja a mono és sztereó streameket, bizonyos mintavételi frekvenciák akár 48 kHz-ig. A kodeknek nincs bitráta-korlátozása, bár a gyártók általában 342 kbit / s maximális bitsebességet használnak mono és 345 kbit / s sztereó streamek esetén. Ez körülbelül egyharmadát jelenti a szabványos CD audio minőségéneknagyjából a jó minőségű MP3 felvételnek felel meg.

Tovább olvasom...

Ha kevés a memória

2018. 12. 10. 21:05


A Mili intelligens tárolói segítenek megoldani az adattárolási gondokat, mobil, elsősorban iOS rendszerű telefonoknál.

Sajátosságuk, hogy a telefonra letölthető applikáció segítségével menedzselhető az adatok mozgatása, valamint az applikációba integrált média lejátszó kiváló minőségben képes megszólaltatni kedvenc zenéinket, vagy lejátszani videóinkat.

Ezzel a módszerrel megkerülhető az iTunes kötöttség, szabadon mozgathatjuk kedvenc zenéinket, lejátszhatunk akár nagyfelbontású fájlokat, valamint gyorsan mozgathatunk adatokat különböző eszközök között kötöttségek nélkül. Az eszköz alkalmas a biztonsági mentések tárolására is. Az applikációból indított fényképező alkalmazás az elkészült fotót automatikusan az adattárolóra menti, így az utómunkákhoz nincs szükség a fájlok további mozgatására. Adataink biztonságáról az újlenyomatolvasóval vagy pin kóddal működő védelem gondoskodik.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló By Barillo István

Töltsünk vezeték nélkül!

2018. 12. 07. 1:47


A vezeték nélküli töltés, mint a mobil eszközök feltöltésének legkényelmesebb módja egyelőre sokak számára még misztikus dolognak tűnik.

Pedig aA Qi vezeték nélküli töltés rezonáns induktív kapcsolást használ az adó (a töltőállomás) és a fogadó (a mobil eszköz) között. A Qi vezeték nélküli töltés rezonáns induktív kapcsolást használ az adó (a töltőállomás) és a fogadó (a mobil eszköz) között.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló By Barillo István


Mi a fülhallgató kábel?

A fülhallgató kábel a fülhallgatók és a források közötti elektromos kapcsolatok megkönnyítésére használt vezeték. Mint a többi elektromos kábelnél, a fülhallgató kábelt is három kulcsfontosságú elektromos tulajdonság jellemzi: ellenállás, kapacitás és induktivitás. A kábelnek ideális esetben alacsony ellenállásúnak kell lenni, hogy minimálisra csökkentse a teljesítményveszteséget az átvitel során.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Fejhallgató Fülhallgató By Barillo István


A méltán sikeres E10 sorozat népszerűségének a titka, hogy sikerült széles vásárlói réteget megszólítani kellemes, sokak által szerethető hangzással, valamint univerzális típusvariációkkal úgymint vezetékes, vezetékes - headset-es, Bluetooth-os verziókkal.

A vásárlók a számos megjelenő méltató cikk és teszt hatására szinte csak erre az egy modellcsaládra koncentráltak, így az E sorozat nagyobb típusú fülhallgatói háttérbe szorultak.

Így járt a méltánytalanul mellőzött SoundMAGIC E80-as hallójárati fülhallgató, ami a gyártó csúcs terméke.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Fülhallgató By Barillo István


HWA a Hi-Res Wireless Audio-t jelenti és a Huawei és a Savitech 2018. március 27-én kelt bejelentésén alapul.

Az LHDC™ elnevezésű kodek új minőségi szintet jelent a Bluetooth alapú audio jelátvitelben.

Az LHDC™ alacsony késleltetésű és nagy felbontású audiokodeket jelent. Összehasonlítva a Bluetooth SBC hangformátummal, az LHDC™ több mint háromszorosa a továbbított adatoknak. Az LHDC™ realisztikus és nagyfelbontású vezeték nélküli hangot biztosít. A vezeték nélküli és a vezetékes hangeszközök között nem lesz több hangminőségbeli különbség, ígéri a fejlesztő.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Hírek & Ajánlatok By Barillo István


A bajor székhelyű Ultrasone fejhallgató gyártó a prémium és professzionális célú fejhallgatói mellett készít pár érdekes modellt a mindennapok emberének is.

Nem kell feltétlen hangtechnikával foglalkozó szakembernek vagy audiofil gyűjtőnek lennünk, hogy megtapasztalhassuk az Ultrasone hangzást.

Az utazás vagy irodai környezetben történő zenehallgatáshoz kifejlesztett és méltán népszerű Ultrasone Go vezetékes fejhallgató korszerűsített, vezeték mentessé tett verziója az Ultrasone Go Bluetooth fejhallgató kedvező árával és a márkára jellemző hangzásvilágával máris számos rajongót szerzett magának.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Fejhallgató By Barillo István


Az Apple eszközökről módszeresen eltűnő Jack csatlakozó divatot teremtett az Androidos eszközöknél is. Számos mobiltelefon vagy tablet érkezik Jack fejhallgató aljzat nélkül, egy egyszerű USB Type C aljzattal szerelve. Az elgondolás nem hibás, számos előnye van a C típusú USB csatlakozásnak. Jobb töltés, nagyobb sebességű adatátvitel érhető el ezzel a csatlakozó típussal.

Tovább olvasom...
Címkék:
Jegyzetek | Posted in Ajánló Fülhallgató By Barillo István

1 - 10 termék, Összesen:55

oldalanként
Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6